avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cabinet medical fizioterapie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cabinet medical fizioterapie

Buna ziua.
Va rog,sa ma ajutati!Asistentii medicali au voie sa-si deschida cabinete particulare pentru tratamente medicale?Sunt asistent medical principal balneofizioterapie,cu aviz de libera practica,am 10 ani vechime,as vrea sa deschid un cabinet de fizioterapie,unde voi trata pacientii care vin cu recomandare de la medicul specialist.Imi permite legea?Ce acte sunt necesare,pentru infiintarea unui astfel de cabinet?
Va multumesc!
Se poate infiinta un cabinet medical conform legii 31/1990 privind societatile comerciale, cu conditia ca acest cabinet sa aiba obiect de activitate unic constand in furnizarea de servicii medicale, iar administratorul sau cel putin o treime dintre componentii consiliului de administratie sa fie medici.
Consultati deasemenea:
- Ordinul 153/2003 si
- Ordinul 560/2003 pentru aprobarea normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale.
Va multumesc!
Exista vreo alta solutie legala,pentru a putea deschide un cabinet de tratamente fiziterapie,fara medic.Eu sunt,doar cadru medical,dupa cum am aratat mai sus.
Da, conform legii nr.31/1990, daca aveti atestat de libera practica sau un act doveditor al calificarii in domeniu.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
legalmgm, utilizator
buna ziua si u sunt tot asistenta balneofizioterapie si eu doresc sa infiintez un cabinet de practica individuala
conform art 11 din ordonanta :144/2008
1) Asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali prevazuti la art. 1, membri ai Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România, exercita profesia în regim salarial si/sau independent.
(2) Conditiile de acces la activitatile profesionale exercitate în regim independent de catre asistentii medicali generalisti, moase si asistenti medicali sunt stabilite prin norme
elaborate de Ministerul Sanatatii Publice, în colaborare cu Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România.

ART. 20
2) Activitatea asistenNilor medicali generalisti, moaselor si asistenNilor medicali se
desfasoara în cadrul echipei medicale sau independent, ca titulari sau asociati ai cabinetelor de practica independenta.
Art. 38
(1)Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România se organizeaza si functioneaza ca organizatie profesionala, cu personalitate juridica, neguvernamentala, de interes public, apolitica, fara scop patrimonial, cu responsabilitati delegate de autoritatea de stat, având ca obiect de activitate controlul si supravegherea exercitarii profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si, respectiv, a profesiei de asistent medical, ca profesii liberale de practica publica autorizate.
ART. 40
2) Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România, prin structurile sale nationale sau judetene, colaboreaza în domeniul sau de competenta cu Ministerul Sanatatii, cu institutii, autoritati si organizatii la realizarea urmatoarelor activitati:
d) elaborarea criteriilor si standardelor de dotare a cabinetelor de practica independenta;
h) avizarea înfiintarii cabinetelor private ale asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali, indiferent de forma lor juridica;
Art. 76. - La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga Legea nr. 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moasa, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 30 iunie 2004, cu modificarile ulterioare.


Am fost si la OAMMR m-au trimis la directia de sanatate publica ,acolo mi sa spus ca nu exista norme ,criterii standarde de dotare ...mi-au spus ca un cabinet medical poate fi deschis de un medic caci pentru cabinete de practica independenta nu exista baza legala nu sau elaborat norme metodologice pentru aplicarea acestei ordonante.

in cazul in care ati reusit sa rezolvati aceasta problema va rog anuntati-ma si pe mine
tinem legatura
Mariana
si eu termin posliceala de asistenr bft, si vreau sa deschid un cabinet de recuperare medicala, dar fara doctor.vreau sa il deschid in techirghiol si cu camere de cazare.se poate fara doctor , am si curs de masaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se infiinteaza un cabinet de practica independenta de catre un asistent medical licentiat? rodis rodis Sunt asistent medical licentiat si as dori sa practic independent intr-un cabinet medical. Cum ar trebui sa procedez? Trebuie sa ma inregistrez la registrul ... (vezi toată discuția)
Asistent medical generalist + pfa = ? jonelsorel jonelsorel Sunt asistent medical generalist si doresc sa-mi infiintez un PFA (in Constanta). La Registrul Comertului mi s-a spus ca nu exista cod pentru aceasta functie. ... (vezi toată discuția)
Pfa - asistenta medicala PLAIER PLAIER se poate face pfa pentru o asistenta medicala generalista care va lucra cu un cabinet medical si care este codul caen (vezi toată discuția)