avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou feb. 2010 - definitivi - alte profesii ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou feb. 2010 - definitivi - alte profesii juridice

Daca se tine examenul de la Sibiu, oare mai merita sa mai mergem cei cu vechime sau cu titlul de doctor?
Nu ar fi mai bine sa asteptam decizia Curtii Constitutionale si dupa aceea sa ne inscriem fara exament in conditiile vechiului art. 16 alin. 2 din Legea 51/1995?
Vad ca cei de la UNBR nu se grabesc sa scrie ceva pe site.
Cel mai recent răspuns: cristina2 , utilizator 12:11, 1 Martie 2010
Pai nu se grabesc fiindca deja sunt in ilegalitate! Nu au ce sa scrie. Odata cu publicarea deciziei CCR in Monitorul Oficial ...adio!
Sfatul meu este sa nu va grabiti!B-)
nu doar ca ar fi mai bijne, dar ne-am pastra dignitatea in fata unor neseriosi care adopta ordonante dupa bunul plac si cu unicul scop de a-si umple buzunarele.eu asa as face..de fapt, asa si fac, pentru ca am luat hotararea de a nu participa la rusinea asta eexamen cu ceva vreme in urma, cand deja anticipasem piedicile si neclaritatile inerente...
Pana la urma este foarte simplu. Dupa publicarea Deciziei Curtii in Monitorul Oficial, prevederile OUG 159/2008 se suspenda, fapt ce inseamna ca se revine la prevederile abrogate din Legea 51/1995.
Oricum, baietii astia care conduc UNBR-ul ori sunt imbecili ori ne cred prosti.
In materialul publibat pe site ca "material de lucru" incearca sa ne inoculeze ideea potrivit careia "Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ iniţial", prevazute in art. 62 alin (3) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative.

De parca Decizia Curtii abroga un act si nicidecum face ca actul respectiv sa isi inceteze efectele juridice, ceea ce semnifica cu inexistenta acestuia.
Intamplator:O ,publicarea deciziei CCR in Monitorul Oficial se va face dupa terminarea examenelor de la Sibiu si validarea rezultatelor, tb sa isi incaseze UNBR banii din taxa si sa demonstreze ca sunt calare pe situatie.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
examene, utilizator

Alte discuții în legătură

Oug 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. ... (vezi toată discuția)
Cu vechime peste 5 ani sunt sau nu av. definitiv avocat&mediator avocat&mediator Am intrat anul acesta in barou, iar de la barou mi se spune ca de anul acesta totzi admisii sunt avocatzi stagiari. Lucrez in M.I. iar un coleg de-al meu a ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic care are o vechime de 10 ani in domeniul juridic trebuie sa mai dea examen de intrare in barou pentrua deveni avocat? iuliana26 iuliana26 Daca cineva este consilier juridic si are o vechime in domeniu de 10 ani, pentru a intra in avocatura trebuie sa dea examen? Sau se poate intra fara examen? (vezi toată discuția)