Buna ziua !Am marea rugaminte daca se poate sa aflu care este salariul minim pentru un muncitor cu studii liceale si ce retineri obligatorii sunt din salariul brut.Va multumesc !!!
Prin legea bugetului pe 2010, salariul minim pe economie rămâne tot 600 de lei.
705 lei salariul minim la stat.
La privat a ramas 600 lei (dupa buget coane Fanica!) la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare Din CCMN:]
Art. 40. - (1) Se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare, pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi = 1,
2. calificaţi = 1,2;
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală = 1,2,
2. postliceală = 1,25;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoală de maiştri = 1,3,
2. studii superioare de scurtă durată = 1,5;
d) personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare = 2.
(2) Coeficienţii de salarizare de la alin. (1) se aplică la salariul minim negociat pe unitate.
(3) Salarizarea personalului încadrat conform alin. (1) se va stabili ţinând cont şi de standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective.
Ccm la nivel de ramura
RACF
lucrez la o firma de constructii la care am aflat ca exista contract colectiv la nivel de ramura.as dori sa stiu indicii de salarizare avand in vedere ca am ... (vezi toată discuția)