avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala auto in leasing
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala auto in leasing

Buna ziua.
In urma cu cateva luni am avut o dauna totala la un autoturism care era in leasing. A fost dechis dosarul de dauna la societatea de aigurari, iar in timpul in care se derula constarea pentru dauna totala am inchis leasingul anticipat pentru a nu mai plati rate. Societea de asigurari a cerut firmei de leasing sa completeze formularul de despagubire, acestia raspunzandu-le ca a fost inchis contractul de leasing, iar utilizatorul este eliberat de toate obligatiile asumate prin acest contract, urmand ca despagubirea sa se vireze de catre soc. de asigurari in contul firmei noastre.
Am fost la societea de asig. sa copletez cererea de despugubire, acestia spundu-mi ca nu avem dreptul sa primim despagubiri pentru ca la momentul accidentului proprietar era societea de leasing si acestia trebuie sa completeze cererea, sa primesca banii si apoi sa ne vireze firmei noastre banii.
Am luat legatura din nou cu soc. de leasing, acestia spunandu-mi ca ei nu pot completa cerea de despagubire deoarece ei nu mai sunt proprietari ai autovehiculului.
Cum trebuie sa procedez in acest caz?

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:12, 15 Februarie 2010
1. Ar fi trebuit sa fie suficienta adresa societatii de leasing, in calitate de Asigurat, prin care aceasta 'ordona" efectuarea platii despagubirii in contul utilizatorului, avand in vedere transferul proprietatii vehiculului catre utilizatorul initial;
2. Dar, daca Asiguratorul doreste neaparat si completarea cererii de despagubire, formuratul tipizat- se poate sa mergeti dvs. cu acel model de cerere la firma de leasing, unde sa se completeze cererea si sa se "ordone" din nou, efectuarea platii in contul dvs.

Ce sa facem, e "made in Romania", invartitul in jurul cozii!!:stunned:
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
Adresa din partea societatii de leasing va trebui sa cuprinda si cine este beneficiarul despagubirii si atunci nu v-ar mai fi purtat nimeni pe drumuri.
Adrian.Tudor a scris:

Adresa din partea societatii de leasing va trebui sa cuprinda si cine este beneficiarul despagubirii si atunci nu v-ar mai fi purtat nimeni pe drumuri.

Eu inteleg ca adresa soc. de leasing cuprindea deja cine este fostul utilizator ,actual beneficiar.
Unde s-a gresit?
-La achitarea/finalizarea contractului de leasing, societatea trebuie sa anunte in scris asiguratorul, data de la care s-au produs modificarile de proprietate(si n-a facut-o)
-In urma acestei avizari, asiguratorul modifica in polita statutul utilizatorului in proprietar.Probabil evenimentele s-au derulat mai rapid decat au circulat hartiile si s-a ajuns la acest caz inedit pentru angajatii celor doua societati, care n-au primit "sfaturi" de la persoanele competente privind rezolvarea in speta.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asiguratorul victor.tudor victor.tudor Buna seara Am o problema cu asiguratorul la care firma de leasing a incheiat polita CASCO, si anume: in urma cu cca 2 luni am deschis un dosar de dauna, la ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata societate asigurari maque maque Buna seara, La inceputul lunii Decembrie, anul trecut am avut un accident rutier in urma caruia autoturismul pe care il conduceam a fost avariat. Autoturismul ... (vezi toată discuția)
Dauna totala eurial leasing refuza sa plateasca restul raduhas raduhas buna ziua! am un caz mai special de spus...am preluat un leasing pt o masina peugeot 407 pe 17.06.2008 (desi am depus actele pt preluare la inceputul lui ... (vezi toată discuția)