buna ziua,
am urmatorul caz: eu societatea: - A am datorie la soc.B
- A am creanta la C.
soc. C poate plati societatii B printr-un ordin de compensare?
multumesc mult!
multumesc pentru raspuns, cunosc aceasta varianta privind cesiunea de crenta si mai cunosc si pe aceea ca C imi emite un bilet la ordin pe care-l girez lui B.
Voiam sa stiu daca acest caz se poate rezolva si prin ordine de compensare?
sau ce conditii treb indeplinite pt a se efectua compensarea in 3?
multumesc!
art 2 din norme 685 la og 77/1999 da urmatoare definitie :
1. Compensare fara numerar - stingerea obligatiilor de plata reciproce intre doua sau mai multe persoane juridice, pana la concurenta obligatiei celei mai mici, prin ordine de compensare.
In cazul Dvs am inteles asa :
- A e furnizor pentru B, deci A are sold in cont 4011
- A e client pentru C, deci A are sold cont 411
Intre B si C nu exista nici o relatie
Nu vad existenta datoriilor reciproce , care este conditie pentru a se putea opera compensarea .
da, ati inteles bine.
intre B si C nu exista relatie.
compensarea ar fi fost posibila numai daca existau datorii reciproce intre fiecare societate? adica A are datorie si creanta la B; B are si datorie si creanta la C; A are si datorie si creanta la C???
ma scuzati ca insist, dar mi-as dori sa inteleg cum stau lucrurile in ceea ce priveste compensarea in 3.
va multumesc mult!
da, eu asa inteleg notiunea de "datorie reciproca "
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cesiune creanta
rodicaonet
BUNA ZIUA TUTUROR !
Ma aflu intr-o situatie ciudata si am ascultat pana acum o multime de pareri si nu am reusit sa trag nici o concluzie.Situatia este ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.