As dori sa infiintez impreuna cu sotul meu o intreprindere familiala; avem amadoi nevoie de cate un PFA pentru plata unor servicii in domeniul IT; astfel ma gandeam poate e bine sa infiintam o singura intreprindere familiala decat 2 PFA-uri.
Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
- se poate infiinta IF cu norma de venit pentru codul CAEN servicii informatice?
- daca raspunsul la prima intrebare este da atunci valoarea de 16% din impozit se calculeaza cumulat pentru veniturile obtiunute pe total sau de catre fiecare membru al asociatiei in parte?
- reducerea la jumatate din norma de venit in cazul persoanelor angajate si cu carte de munca (8 h / zi) se aplica si aici in cazul in care ambii asociati detin carti de munca?
- daca unul dintre asociati nu mai are carte de munca ce se intampla cu impozitul? cum se aplica reducerea (daca se aplica?)
Am inteles modalitatea de impozitare pentru PFA (inclusiv scutirea pentru cei care au si carte de munca)
Intrebarea mea era legata de intreprinderile familiale; daca acesta reducere de impozit este valabila si in ce conditii?
Multumesc
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Infiintare pfa
zimbrul68
Buna ziua,
As dori sa-mi infiintez un PFA
Ca acte necesar am aflat ca trebuie:
o copie dupa actul de identitate al viitoarei persoane fizice autorizate / ... (vezi toată discuția)