avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere familiala - impozit si altele
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere familiala - impozit si altele

Buna ziua,

As dori sa infiintez impreuna cu sotul meu o intreprindere familiala; avem amadoi nevoie de cate un PFA pentru plata unor servicii in domeniul IT; astfel ma gandeam poate e bine sa infiintam o singura intreprindere familiala decat 2 PFA-uri.

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
- se poate infiinta IF cu norma de venit pentru codul CAEN servicii informatice?
- daca raspunsul la prima intrebare este da atunci valoarea de 16% din impozit se calculeaza cumulat pentru veniturile obtiunute pe total sau de catre fiecare membru al asociatiei in parte?
- reducerea la jumatate din norma de venit in cazul persoanelor angajate si cu carte de munca (8 h / zi) se aplica si aici in cazul in care ambii asociati detin carti de munca?
- daca unul dintre asociati nu mai are carte de munca ce se intampla cu impozitul? cum se aplica reducerea (daca se aplica?)

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: alina3310 , utilizator 15:08, 17 Februarie 2010
Buna ziua,

Am inteles modalitatea de impozitare pentru PFA (inclusiv scutirea pentru cei care au si carte de munca)

Intrebarea mea era legata de intreprinderile familiale; daca acesta reducere de impozit este valabila si in ce conditii?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua, As dori sa-mi infiintez un PFA Ca acte necesar am aflat ca trebuie: o copie dupa actul de identitate al viitoarei persoane fizice autorizate / ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit si contributii la pfa norma de venit in domeniul it Liana_Maries Liana_Maries Buna, Pentru inregistrarea unui PFA norma de venit in domeniului IT, as avea urmatoarele nelamuriri: 1. Este scutit sau nu de impozitul pe venit? 2. ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa servicii it adysx adysx Buna ziua, M-ar interesa o solutie pentru ca sotia mea sa-si poata infiinta un PFA norma de venit neplatitor de TVA, pentru a executa servicii de ... (vezi toată discuția)