avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Corelare intre modificarea termenului si clauza penala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Corelare intre modificarea termenului si clauza penala

Dragilor, am dat de urmatoarea problema juridica (deja solutionata dar nu dau detalii, vreau pareri):

Un contract de antrepriza, care prevede termen de garantie si clauza penala. La un moment dat partile fac act aditional si modifica numai prin prelungirea termenului de garantie. Problema e, in aceste conditii se mai aplica clauza penala?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:14, 18 Februarie 2010
de dragul discutiei, opinia mea este ca, celelalte prevederi contractuale, inclusiv cele referitoare la clauza penala isi pastreaza valabilitatea..
toata stima ptr dvs!=D>
av. Petre
clauza penala urmeaza a se aplica.
obligatia principala este aceea de a oferi garantie intr-un anumit termen.
clauza penala are un caracter accesoriu pe langa aceasta obligatie.
doar daca obligatia principala se stinge, este nula urmeaza a se stinge si clauza penala.
Clauza penala isi mentine efectele .
Clauza penala se aplica, daca obligatia principala nu s-a stins.

Student Drept.
Va multumesc si, daca nu cer prea mult, as vrea sa argumentati opinia (pe care eu o impartasesc). Stiu ca poate parea evident, dar... :)
Promit sa incerc sa postez si partea relevanta din hotarare.

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii in engleza?! camiha camiha Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de prestari servicii( pentru elaborarea unui plan de afaceri) in limba engleza? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Non circumvention and non disclsure working agreement MARIKO9 MARIKO9 Am un contract intitulat NON CIRCUMVENTION AND NON DISCLSURE WORKING AGREEMENT, as vrea sa stiu care e echivalentul in legislatia romaneasca si ce presupune un ... (vezi toată discuția)
Refuz rezolvare claim in uk Tonyde Tonyde Buna ziua! Nu cred ca e categoria potrivita pt problema mea dar alta n-am gasit. Printr-o conjunctura am ajuns sa detin o bicicleta undeva in Tara Galilor ... (vezi toată discuția)