avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CAS la cabinet individual medical
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CAS la cabinet individual medical

Buna! Am un cabinet de optica medicala, dar am si o pensie de invaliditate de 355 Ron (dgn. de tumora operata) nerevizuibila, gradul II (doi) si as vrea sa stiu daca voi avea obligativitatea sa platesc CAS (nemaifiind cu carte de munca). Multumesc, cu bine.
Cel mai recent răspuns: diabus , utilizator 02:03, 19 Februarie 2010
da, cred ca pentru toate veniturile personale realizate din aceasta activitate, ar trebui platit CAS, dar poate se poate compensa cu faptul ca sunteti cu pensie de invaliditate si sa primiti scutire de la aceasta contributie.Mai asteptati raspunsurile colegilor mai bine avizati sau intrebati direct la CAS.
va dorim succes
Incepand din iunie 2009 un beneficiar de pensie de invaliditate gradul II poate cumula veniturile obtinute din pensie cu alte venituri numai in calitate de asociat unic, asociat, comanditar sau actionar.

Persoanele care se afla in situatiile prevazute la art. 5, pct. I, pct. II si pct. IV, lit. b) - f) din Legea nr. 19/2000 nu pot beneficia si de pensia de invaliditate. Deci, n-are importanta ca nu aveti carnet de munca, daca va aflati printre categoriile de persoane mentionate anterior trebuie sa solicitati suspendarea platii pensiei.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Va multumesc, doamna Gabriela Pintea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar grad l basileu basileu Buna ziua , In calitate de pensionar grd.I am voie sa fiu prsoana fizica? Pentru ca pot sa satu si sa lucrez pe calculator, traduceri de exemplu si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Conventia civila. smokyy smokyy as dori sa stiu daca un pensionar pe caz de boala gr.2 poate lucra pe baza unei conventii civile? (vezi toată discuția)
Suspendare pensie si asociatie familiala Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Doua persoane care si-au facut o asociatie familiala sunt somate sa dea inapoi pensia in termen de 3 ani incepand din iulie 2009 datorita faptului ca sunt ... (vezi toată discuția)