avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Executare bilet la ordin avalizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Executare bilet la ordin avalizat

Buna ziua!
As dori sa stiu care este procedura in cazul executarii silite a unui bilet la ordin avalizat. In situatia in care societatea comerciala nu are bunuri proprii, administratorul avalist va putea fi urmarit pentru bunurile personale concomitent cu executarea societatii comerciale sau dupa declararea falimentului acesteia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: B.E.C. ARION , Consultant fiscal 20:57, 15 Februarie 2010
procedura este complexa, mai intai se executa conturile societatii prin poprire asupra acestora, daca aceasta metoda nu da rezultate..., mai bine citeste depre executorii judecatoresti .
Dar nu omite si situatia in care se face plingere penala impotriva celui care a semnat acel BO..., citeste si despre inselatorie in codul penal.
In final sa stii ca nu scapi de urmarire ca avalist si raspunzi cu tot ce ai!
Mai bine propune o conciliere si plateste cum poti dar sa faci dovada de buna credinta!
bafta!
laur67

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)
Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)