buna seara tuturor, sper sa ma poata cineva lamuri.
acum 6 ani am avut un cotract cu "Dialog" actuala "Orange", care a fost reziliat din cauza neplatii ultimelor 2 facturi (telefonul era folosit de alta persoana, dar abonamentul pe numele meu).
Din cate imi amintesc, la vremea aceea am primit decat cele doua facturi si apoi o instiintare in care eram anutata ca vor rezilia contractul, dupa care, timp de 6 ani, nimic...
Intrebarea mea; este legal sa primesc o astfel de notificare, dupa 6 ani, cu penalitati de 200%? Iar termenul de plata este de 2 saptamani...
Va multumesc anticipat
a patit si un prieten de-al meu ceva asemanator
firma de telefonie cesionase creanta unor "recuperatori"careau asteptat sa se apropie termenul de 3 ani si au notificat cam cu 2 luni inainte.suma se facuse de la cateva sute de mii - cateva milioane.
dupa lungi negocieri au acceptat sa se plateasca jumatate din penalitati numai ca n-au acceptat sa se faca un protocol prin care sa recunoasca stinsa creanta.
este posibil ca dupa alti 3 ani sa-l notifice din nou pt restul sumei dat fiind ca prin plata acelei sume s-a intrerupt termenul de prescriptie?
Daca a platit partial penalitatile, inseamna ca a recunoscut si debitul principal, ceea ce inseamna ca de la data platiii incepe sa curga un nou termen de prescriptie. Dar depinde si de mentiunile existente pe chitanta liberatorie. Poate nu rezulta ca este o plata partiala / recunoastere a debitului.
din cate stiu a platit prin ordin de plata dar ce a scris la mentiuni nu mai stiu. o sa-l intreb.
asa m-am gandit si eu cu recunoasterea debitului si l-am sfatuit atunci sa faca acel protocol.
initial au fost de acord si dupa ce au primit banii protocol nu s-a mai facut.
asta e...
Daca pe OP a scris ceva de genul "plata partiala cf notificarii ..." atunci e clara recunoasterea. Deci exista posibilitatea ca, dupa aproape 3 ani, persoana respectiva sa fie din nou notificata. Daca a platit doar penalitati, debitul principal are aceeasi valoare si, in continuare, vor fi calculate penalitati conform contractului dintre parti.