avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vechime - crestere copil 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vechime - crestere copil 2 ani

Buna seara,
Momentan sunt la 10% vechime in campul muncii si in viitorul apropiat voi intra in concediul de pana la 2 ani pt crestere copil. Intrebarea mea este daca se calculeaza la vechime (acum, nu la pensie) cei 2 ani in care stau acasa cu copilul, Adica, chiar daca stau acasa cei 2 ani, eu voi trece la 15 % peste urmatorii 5 ani sau 7 ani?(in cazul in care nu se pun ACUM cei 2 ani la vechime.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 16 Februarie 2010
Perioada in care o persoana beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani constituie:
- perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare;
- perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, cu modificarile ulterioare.
Buna seara,

acesti doi ani, sunt considerati stagiu/ vechime dar nu in campul muncii. Asadar, nu se vor lua in calcul la sporul de vechime
va multumesc pentru promptitudine, acum am inteles. O seara placuta:)
Art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005 prevede urmatoarele : Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Perioada de ccc este vechime in munca? andrei_ady84 andrei_ady84 Buna ziua! Vreau sa stiu daca, concediul de crestere copil intra la experienta de lucru. Vechime ani de munca.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pe durata ccc saccontala saccontala buna ziua, va rog sa imi spuneti daca perioada aferenta CCC este considerata vechime in munca. Daca nu, ce pot face ca aceasta perioada sa fie considerata ... (vezi toată discuția)