avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ce fac daca cei de la posta numi comunica traseul ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ce fac daca cei de la posta numi comunica traseul corespondentei?

sunt obligati cei de la posta romana sa-mi comunice ce s-a intamplat cu o recomandata daca nu am primit-o si nici n-a fost returnata?daca fac o cerere scrisa in ce termen sunt obligati sa-mi raspunda?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:19, 18 Februarie 2010
Daca in termen de 6 luni nu reclamati ceea ce vi s-a intamplat cu corespondenta dvs., veti fi decazut din drept! Sunt obligati functionarii Postei romane!
In conformitate cu disp art 3 din OG nr 27/2001 ,termenul de raspuns la petitii este de 30 zile
Nu este vorba de O.G.nr.27/2002! Userul s-a referit faptul ca nu a ajuns la destinatie corespondenta in termen si de ceva vreme nu mai stie ce s-a intamplat cu aceasta. Conform reglementarilor cu privire la organizarea si functionarea Postei romane, dreptul de a sesiza o neglijenta in servici prin pierderea corespondentei, in cazul de fata, din vina exclusiva a prestatorului de servecii se reclama in termen de 6 luni, dupa acest termen partea vatamata este decazuta din acest drept si de a fi despagubita.
Eu am făcut o astfel de reclamaţie şi mi s-a comunicat doar faptul că aceea scrisoare figurează ca plecata de la O.P de la care a fost expediată dar nu a fost primita de O.P. din localitatea unde a fost destinata, urmând astfel să îmi întocmească dosarul de despăgubiri (la care am renunţat).
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Katri, utilizator
Dreptul de a petitiona ,este garantat de Legea Fundamentala
Autoritatea care are prerogativa si limita de competenta sa administreze probele care eventual pot conduce la incadrarea unei fapte sub incidenta disp art 249 Cod penal - Neglijenta in serviciu ,este reprezentata legal de catre Ministerul Public prin subunitatile din teritoriu
Afirmatiile nesustinute si neprobate in conditiile legii,realizate de persoane fara autoritate,nu se substituie si nu au valoarea concluziilor autoritatilor competente in cercetarea si solutionarea faptelor.

Alte discuții în legătură

Dovada conduitei pe care o persoana a avut-o cand era salariat integrity integrity Este posibil ca o instanta sa aprobe probe cu martori si interogatoriu pentru a dovedi conduita pe care as fi avut-o ca salariat , desi nu mai lucrez in firma ... (vezi toată discuția)
Reclamatie nesolutionata ContSters142651 ContSters142651 La cine pot apela atunci cand am facut o reclamatie catre Posta Romana,la care nu am primit solutionare, dupa ce a trecut foarte mult timp??? (vezi toată discuția)
Dreptul la petitionare Antik Antik Incalcarea dreptului la petitionare presupune pe langa altele si primirea unui raspuns din partea institutiei detaliat care sa acopere intreaga problematica ... (vezi toată discuția)