avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dovada conduitei pe care o persoana a avut-o cand era ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dovada conduitei pe care o persoana a avut-o cand era salariat

Este posibil ca o instanta sa aprobe probe cu martori si interogatoriu pentru a dovedi conduita pe care as fi avut-o ca salariat , desi nu mai lucrez in firma de un an si jumatate, iar pe perioada lucrata nu am avut nicio sanctiune disciplinara?
Mentionez ca firma m-a chemat in judecata pentru raspundere civila delictuala ca i-am stricat imaginea petitionand ITM.
ITM poate dezvalui continutul petitiei daca fostul angajator le prezinta dovada (un certificat de grefa) ca m-a chemat in judecata? Exista vreun temei juridic pentru aceasta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 1 Decembrie 2011
Daca dumneavoastra ati tot facut reclamatii care s-au dovedit nefondate, cei de la firma in cauza poate considera asta un fel de calomnie si sa ceara acoperirea daunelor de imagine provocate.
Puteti invocar in apararea dvs, art.51 alin1 din Constitutie , si anume : Cetatenii au dreptul sa se adreseze autoritatilor publice prin petitii formulate numai în numele semnatarilor.
Dreptul de petitionare face parte din categoria drepturilor care privesc direct relatia cetatenilor cu autoritatile publice.
DE altfel, orice cetatean ori organizatie legal constituita are dreptul de a adresa petitii (adica reclamatii, cereri, sesizari sau propuneri), formulate in scris ori prin posta electronica, autoritatilor si institutiilor publice locale si centrale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome. Sunt supuse petitionarii actele si faptele administrative ale autoritatilor anterior mentionate prin care s-au incalcat drepturile si libertatile persoanelor fizice, garantate prin Constitutie si legi.

Pentru angajarea raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie se cer a fi intrunite cumulativ patru conditii, si anume:
1.existenta unui prejudiciu;
2.existenta unei fapte ilicite;
3.existenta unui raport de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu;
4.existenta vinovatiei celui ce a cauzat prejudiciul, constind in intentia, neglijenta sau imprudenta cu care a actionat.
Am scris doua petitii; una pe relatii de munca si au fost confirmate nereguli; una pe sanatate si securitate in munca, ce mi-a fost conexata abuziv cu cea pe relatii de munca, ca avand acelasi subiect "conflict de munca"- desi nu are acelasi continut (potrivit OG 27/2002) Precizez ca Inspectorul Sef Adj al ITM era subaltern/salariat permananet al agentului economic. Cauza este complexa si se judeca la Tribunal Bucuresti; daca as da detalii ar iesi un roman.
Ma intereseaza opinii cu privire la cele doua intrebari, daca aveti amabilitate si cunostinte in domeniu
Va multumesc
Va multumesc mult pentru raspuns, Domnule "freeelis".
Instanta poate incuviinta proba cu martori, insa cred ca ITM-ul nu poate dezvalui continutul sesizarii dvs ... actele de control, precum si documentele care au stat la baza constatarilor nu constituie informatii de interes public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale imagine agent comercial integrity integrity Am chemat in judecata fostul angajator; ca anexe la cererea de chemare in judecata am anexat raspunsuri de la institutiile autoritatilor pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Revocarea intregii instante/faptul ilicit integrity integrity Am primit o citatie insotita de o cerere de chemare in judecata pentru raspundere civila delictuala, in care reclamant este fostul angajator, pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Problema fost angajat playpoint playpoint Buna ziua, Doresc sa va cer o parere la o problema pe care o intampina o cunostiinta de-a mea. Are o firma de productie publicitara si recent la renuntat ... (vezi toată discuția)