avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă daune morale imagine agent comercial
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

daune morale imagine agent comercial

Am chemat in judecata fostul angajator; ca anexe la cererea de chemare in judecata am anexat raspunsuri de la institutiile autoritatilor pe care le-am petitionat pentru a dovedi ca am dreptate ce spun. E adevarat ca le-am obtinut re-petitionand, pentru ca Inspectorul Sef adj al ITM era in acelasi timp si salariatul firmei si din aceasta cauza, au efectuat trei controale la firma, pana cand s-au hotarat sa releve neregulile (dupa fiecare control, mai descopereau ceva ce sesizasem ca fiind real din toate cele la care doream raspuns – ITM a depus instantei o adresa cu masurile luate cu termene stricte de remediere – respectiv:sa-mi plateasca salariile, sa initieze negocierea contractului colectiv pe unitate, sa distribuie EIP pe baza de semnatura, sa instruiasca personalul pentru pericole chimice, etc). Firma m-a chemat in judecata pentru daune materiale si morale, ca din cauza petitionarii si controalelor as fi stricat imaginea firmei si din cauza mea n-ar mai fi incheiat contracte comerciale...
Daune materiale nu a facut dovada (de fapt a numit o singura entitate cu care nu ar mai fi incheiat contract si am obtinut de la aceasta dovada ca minte ca are vreo legatura cu petitionarea mea); instanta insa m-a obligat sa platesc daune morale, fara sa arate «victima» vreun indiciu in legatura cu existenta vreunui prejudiciu de imagine (mai ales ca nimeni din exterior nu putea presupune ca venirea unui inspector de munca la firma are legatura cu vreun control, pentru ca avea ca salariat chiar persoana din staful conducerii ITM), da' instanta s-a "calat" pe nr de petitii, desi petitionarea s-a dovedit temeinica, iar aceasta fost facuta prin corespondenta privata...
Ma pregatesc de recurs si
Va rog sa ma ajutati cu jurisprudenta in acest sens...si eventual cu pareri..
Va multumesc
Poate ar fi util sa ne aratati dispozitivul hotararii, ca sa intelegem mai bine motivarea instantei.

Oricum, cred ca aveti mari sanse la instantele suprioare in privinta anularii daunelor morale, daca actiunile dvs impotriva fostului angajator sunt doar petitii adresate organelor statului si nu aveti alte actiuni de demascare a neregulilor in presa sau cu alte mijloace publice.
Datorita specificitatii daunelor morale, nu exista o jurisprudenta care sa va ajute strict pe problema.Oricum insa, din cele invederate de Dv., solutia este inacceptabila si sper sa aveti cistig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada conduitei pe care o persoana a avut-o cand era salariat integrity integrity Este posibil ca o instanta sa aprobe probe cu martori si interogatoriu pentru a dovedi conduita pe care as fi avut-o ca salariat , desi nu mai lucrez in firma ... (vezi toată discuția)
Revocarea intregii instante/faptul ilicit integrity integrity Am primit o citatie insotita de o cerere de chemare in judecata pentru raspundere civila delictuala, in care reclamant este fostul angajator, pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala ce este? iosif.kramar iosif.kramar La anul am litigu de munca cu banca pe art.65.alin.1. Intre timp am scris la cateva inst.ale statului ITM si altele, unde banca a primit amenda. Acum, astazi ... (vezi toată discuția)