avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere reconventionala ce este?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere reconventionala ce este?

La anul am litigu de munca cu banca pe art.65.alin.1. Intre timp am scris la cateva inst.ale statului ITM si altele, unde banca a primit amenda.
Acum, astazi am primit o cerere reconventionala adresata Tribunalului B, prin care mi se cer despagubiti civile pentru prejudiciul moral constantand in vatamare de imagine si reputatie. Si cer daune de 150 mii de euro. Iar ca argumente vin ca de ce m-am adreseat ITM-uli si altor institutii, ca le stric imaginea. Pai dreptul meu unde este? Se poate asa ceva? Eu nu am drepturi, eu nu ma pot plange?
Cel mai recent răspuns: iosif.kramar , utilizator 17:19, 30 Septembrie 2011
Potrivit art.119 C.proc.civ., dacă pârâtul are pretenţii în legătură cu cererea reclamantului, el poate să facă cerere reconvenţională .
Aşa cum rezultă din textul de mai sus, pretenţia pârâtului împotriva reclamantului trebuie să fie în legătură cu cererea de chemare în judecată. Existenţa unei asemenea legături rămâne la aprecierea instanţei, pe care o va deduce din chiar scopul urmărit de către pârât prin cererea reconvenţională.

In apararea dvs puteti invoca art.51 din Constitutia Romaniei care se refera la dreptul de petitionare, si anume: Cetatenii au dreptul sa se adreseze autoritatilor publice prin petitii formulate numai în numele semnatarilor, precum si art.1 si 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.
Din nou va multumesc frumos! O seara frumoasa,
ar trebui sa mai fac ceva eu acum? sa-mi anunt avocatul? nu este in tara 2 luni.
Ar trebui sa va anuntati avocatul
iosif.kramar a scris:

ar trebui sa mai fac ceva eu acum? sa-mi anunt avocatul? nu este in tara 2 luni.


Puteti sa va anuntati avocatul ca partea adversa a depus cerere reconventionala, oricum cand revine in tara spuneti sa mearga la arhiva si sa vada cererea reconventionala depusa in cazul in care nu vi s-a comunicat si dvs un exemplar.

Alte discuții în legătură

Litigiu+reconventionala iosif.kramar iosif.kramar Buna seara, In curand voi avea litigiul cu fostul angajator dar in aceeasi zi am si reconventionala introdusa de ei. Ce sa aleg, ce ma sfatuiti sa merg cu ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de cerere reconventionala mihaela904 mihaela904 am nevoie de cerere reconventionala ma poate ajuta cineva?va multumesc (vezi toată discuția)