avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu+reconventionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu+reconventionala

Buna seara,
In curand voi avea litigiul cu fostul angajator dar in aceeasi zi am si reconventionala introdusa de ei. Ce sa aleg, ce ma sfatuiti sa merg cu amandoua sau sa cer mutarea reconventionalei? Poate asa ii fac sa plateasca o taxa de timbru care am inteles ca este mare si poate renunta la aceasta parodie.
Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: iosif.kramar , utilizator 18:36, 22 Iulie 2012
nu Dvs alegeti daca se disjunge sau nu cererea reconventionala de dosarul principal. Daca cererea reconventionala este in stransa legatura cu cererea Dvs se vor judeca deodata.

De platit taxa de timbru, se plateste oricum.
Multumesc frumos! Am mai cerut inca o parere pentru ca avocatul meu spune ca este bine sa se judece intr-un alt dosar, iar un prieten avocat spune ca este bine in acelasi dosar. Spune ca avocatul actual doreste numai o alta taxa. Multumesc tare mult. Iar firma inca nu a platit nici o taxa de timbru, am inteles ca fiind in acelasi litigiu de munca nu ar mai plati alta taxa.
Va doresc un wfrumos
Disjungerea cererii reconventionale este posibila , dar numai in anumite situatii...
Multumesc frumos! Va doresc un w frumos,
O completare la cele afirmate anterior:
Potrivit art.120 C.proc.civ., cererea reconvenţională se judecă o dată cu cererea principală. Când însă numai cererea principală este în stare de a fi judecată, cererea reconvenţională va fi judecată separat . Aşadar, în această din urmă ipoteză, instanţa va dispune, prin încheiere , disjungerea cererii reconvenţionale, care va fi judecată separat de către aceeaşi instanţă, întrucât efectele prorogării de competenţă se produc şi după
disjungere .
Disjungerea nu este posibilă în cazul în care soluţionarea cererii reconvenţionale este intim legată de soluţia ce s-ar da cererii principale, deoarece necesitatea pronunţării unor soluţii contradictorii trebuie să prevaleze .

Alte discuții în legătură

Tot despre litigiu de munca iosif.kramar iosif.kramar Buna seara, 'Tot la dvs. apelez si va rog urmatoarele: - sapt.viitoare voi avea litigiul de munca si reconventionala. Cum se procedeaza de obicei, intai se ... (vezi toată discuția)
Se pot numi doua procese? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua. Cand esti in litigiu cu angajatorul, iar el depune o cerere reconventionala si cere daune, atunci se chema ca ai doua procese? In sensul ca va ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala se poate disjunge si conexa la alt dosar? DanyD DanyD Paratul formuleaza in acelasi timp cu Intampinarea si Cererea reconventionala. Partea adversa invoca exceptia de litispendenta si solicta instantei sa ... (vezi toată discuția)