avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tot despre litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tot despre litigiu de munca

Buna seara,
'Tot la dvs. apelez si va rog urmatoarele:
- sapt.viitoare voi avea litigiul de munca si reconventionala. Cum se procedeaza de obicei, intai se va discuta litigiul si apoi se va hotari daca va si sau nu reconventionala?Noi am cerut mutarea ei la judecatorie...Angajatorul nu a platit taxa de timbru speciala;
- trebuie sa leg acele dosare, iar cel de la legatorie m-a intrebat cum sa fie carte sau ceva mai larg si in acel moment m-a blocat; cum sa fie va intreb eu si va multumesc inca o data pentru tot.
Cel mai recent răspuns: iosif.kramar , utilizator 20:26, 5 August 2012
Fiind o cerere incidentală, cererea reconvenţională este de competenţa instanţei învestite cu soluţionarea cererii principale (art.17 C.proc.civ.) .
Potrivit art.120 C.proc.civ., cererea reconvenţională se judecă o dată cu cererea principală. Când însă numai cererea principală este în stare de a fi judecată, cererea reconvenţională va fi judecată separat . Aşadar, în această din urmă ipoteză, instanţa va dispune, prin încheiere , disjungerea cererii reconvenţionale, care va fi judecată separat de către aceeaşi instanţă, întrucât efectele prorogării de competenţă se produc şi după disjungere .
Disjungerea nu este posibilă în cazul în care soluţionarea cererii reconvenţionale este intim legată de soluţia ce s-ar da cererii principale, deoarece necesitatea pronunţării unor soluţii contradictorii trebuie să prevaleze .
Instanţa se va pronunţa asupra cererii principale şi asupra cererii reconvenţionale prin aceeaşi hotărâre .

Nu aveti de ce sa legati dosarele .. vi s-a explicat deja intr-un alt topic deschis pe acest subiect cum sa procedati.
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc tare mult. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot numi doua procese? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua. Cand esti in litigiu cu angajatorul, iar el depune o cerere reconventionala si cere daune, atunci se chema ca ai doua procese? In sensul ca va ... (vezi toată discuția)
Litigiu+reconventionala iosif.kramar iosif.kramar Buna seara, In curand voi avea litigiul cu fostul angajator dar in aceeasi zi am si reconventionala introdusa de ei. Ce sa aleg, ce ma sfatuiti sa merg cu ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala emil6702 emil6702 Care este competenta teritoriala in materie comerciala, judecatoria de care apartine sediul furnizorului sau cea a clientului? (vezi toată discuția)