avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pot numi doua procese?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pot numi doua procese?

Buna ziua. Cand esti in litigiu cu angajatorul, iar el depune o cerere reconventionala si cere daune, atunci se chema ca ai doua procese? In sensul ca va trebui sa platesc doua taxe la avocat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 26 Octombrie 2011
Nu sunt doua dosare. Judecarea cererii reconventionale se face in cadrul aceluiasi dosar, ea fiind formulata de catre paratul actionat in judecata care la randul sau formuleaza pretentii impotriva reclamantului. Fiind o cerere incidentala in cadrul unui proces, judecarea cererii reconventionale se face in acelasi timpci judecarea cererii principale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.120 C.proc.civ., cererea reconvenţională se judecă o dată cu cererea principală. Când însă numai cererea principală este în stare de a fi judecată, cererea reconvenţională va fi judecată separat . Aşadar, în această din urmă ipoteză, instanţa va dispune, prin încheiere , disjungerea cererii reconvenţionale, care va fi judecată separat de către aceeaşi instanţă, întrucât efectele prorogării de competenţă se produc şi după disjungere .
Disjungerea nu este posibilă în cazul în care soluţionarea cererii reconvenţionale este intim legată de soluţia ce s-ar da cererii principale, deoarece necesitatea pronunţării unor soluţii contradictorii trebuie să prevaleze .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot despre litigiu de munca iosif.kramar iosif.kramar Buna seara, 'Tot la dvs. apelez si va rog urmatoarele: - sapt.viitoare voi avea litigiul de munca si reconventionala. Cum se procedeaza de obicei, intai se ... (vezi toată discuția)
Litigiu+reconventionala iosif.kramar iosif.kramar Buna seara, In curand voi avea litigiul cu fostul angajator dar in aceeasi zi am si reconventionala introdusa de ei. Ce sa aleg, ce ma sfatuiti sa merg cu ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva in persoana reclamantului? Bahar Bahar Sint proprietara unui imobil din Bucuresti. In 2006 imobilul meu a fost vindut in mod fraudulos, in baza unei procuri speciale aparent emise de mine, unei ... (vezi toată discuția)