avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cererea reconventionala se poate disjunge si conexa la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cererea reconventionala se poate disjunge si conexa la alt dosar?

Paratul formuleaza in acelasi timp cu Intampinarea si Cererea reconventionala.
Partea adversa invoca exceptia de litispendenta si solicta instantei sa disjunga cererea reconventionala si sa o conexeze la alt dosar.
Este admisibila o asemenea exceptie in cererea reconventionala?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 21:02, 8 Aprilie 2010
In cazul in care exista un alt dosar care are un obiect, o cauza si parti identice cu cele din cererea reconventionala, se va admite exceptia! Este posibil ca, si in situatia in care nu exista un alt dosar cu identitatea mai sus aratata, instanta de judecata sa disjunga cererea reconventionala, in situatia in care, considera ca, solutionarea reconventionalei intarzie solutionarea cererii principale.
Va multumesc.
Cererea reconventionala se timbreaza?
Da. Cerere a reconventionala se timbreaza la aceeasi valoare ca actiune principala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua actiuni pentru dobandirea aceluiasi drept otto2007 otto2007 Buna ziua, Paratul intr-un dosar face cerere reconventionala prin care arata pretentiile sale fata de reclamantul din dosar . Dupa depunerea cererii ... (vezi toată discuția)
Ordinea de solutionare DanyD DanyD In situatia in care se invoca exceptia litispendentei si exceptia netimbrarii actiunii, care va fi ordinea lor de solutionare? (vezi toată discuția)
Reconventionala in cadrul somatiei de plata Stie cineva care e practica in cazul in care paratul depune cerere reconventionala la cererea de emitere a somatiei de plata? Instanta respinge automat cererea ... (vezi toată discuția)