avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Hartuire pe net si telefon
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Hartuire pe net si telefon

Ma numesc Adrian si sunt din Deva, si de mai bine de 1 an, un tip din Galati care a fost in lista mea de yahoo messenger, mi-a postat poze de ale mele pe diferite site-uri de genul neogen.ro, hi5.com si site-uri gay, mi-a pus numarul de telefon pe iduridemess.ro ca sa ma sune toti descreieratii. Acest individ mi-a spart mailul de yahoo, desi nu l-am mai avut in lista de messenger cateva luni bune si nici nu am mai avut contact cu el. Pe mail aveam mailurile de activare conturi la orange.ro, bestjobs.ro, contul de STEAM de la Valve. A copiat toate datele mele, adresa, serie si numar de buletin, CNP si le-a postat pe neogen.ro unde m-a facut in toate felurile. Timp de 1 an primesc sms-uri si bipuri de la necunoscuti din cauza lui. In primele zile de cand s-a scos EL din lista mea pe motiv ca nu il bag in seama ( si ma facea pe mine gay, cand colo el e), m-a bipuit el intr-o singura zi de vreo suta de ori. Atunci, chiar am fost la politie si desi aveam probe sa il infund, nu m-au bagat in seama. Acum dupa un an, iar il manca pielea. A facut un prim cont pe neogen.ro, insa am facut plangere la administrator si l-a sters. Nu s-a oprit. A facut altul. Am spus si de data asta administratorului, insa nu am primit raspuns. Ca dovezi, am IP-ul lui, numele lui (ca stiu sigur ca el e), orasul, un mail trimis de el cu un cont de yahoo facut aiurea de unde pot sa vad iar ip-ul lui si cea mai buna dovada este la neogen.ro, de unde am aflat ca trebuie un mandat de judecator ca administratorul sa divulge ip-ul celui ce a creat contul. Fraierul a cazut in capcana, caci i-am zis ca ii dau un ultimatum si sa inceteze. A raspuns si l-am prins cu ip-ul adevarat care apare in Full Header. Doresc sa stiu ce trebuie sa fac si ce pedepse ar putea risca individul. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:20, 16 Februarie 2010
O plangere penala formulata acelui "prieten"! Asta este un prim pas de urmat...
Da, dar am mai fost la politie o data, dar au zis ca ma suna ei. Ce trebuie sa fac ca sa fiu bagat in seama ? Au spus anul trecut ca urmarirea lui ar fi una greoaie, ca trebuie sa ia legatura cu politia din Galati, iar aceasta urmarire ar "reprezenta unele costuri". Va dati seama, daca politia nu are bani....
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
adrian.deva, utilizator
tudorioan a scris:

O plangere penala formulata acelui "prieten"! Asta este un prim pas de urmat...


As fi interesata si eu sa aflu...unde se poate incadra aceasta fapta,la ce tip de infractiuni? Multumesc
As dori sa imi raspundeti cei care va pricepeti, daca aceste dovezi sunt suficiente si daca as putea cere ceva daune materiale sau sa ma multumesc ca individul va ajunge ori la mititica sau va primi o amenda grasa.
luiza2008 a scris:

tudorioan a scris:

O plangere penala formulata acelui "prieten"! Asta este un prim pas de urmat...


As fi interesata si eu sa aflu...unde se poate incadra aceasta fapta,la ce tip de infractiuni? Multumesc
luiza2008, daca te apleci asupra Codului penal si citesti cu atentie despre infractiuni de genul celor postate de user, vei constata ca ele sunt sanctionate de legea penala. Intr-o alta ordine de idei, incadrarea juridica a faptei o face organul de cercetare penala in urma plangerii partii vatamate!

Alte discuții în legătură

Adresa de e-mail sparta, conturi pe hi5, facebook, etc. mistermoney18 mistermoney18 In urma cu 2 ani am cunoscut pe net o fata cu care am avut o relatie, la distanta, aproape un an, dupa care nu ne-am mai inteles si am hotarat ca ar fi mai ... (vezi toată discuția)
Amenintari virtuale osyk osyk Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez, dar de doua ori am primit amenintari pe messenger, de exemplu: \"ce piz**m*** mai faci m***'', \" ba vb ca te ia dra** ... (vezi toată discuția)
Accesare si modificare cont e-mail yahoo ele72 ele72 In data de 28 august 2009 in timp ce imi citeam e-mail-urile din casuta personala de pe yahoo, aceasta a fost accesta de pe un alt calculator (eu primind ... (vezi toată discuția)