avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot afla identitatea autorului unui e-mail anonim?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot afla identitatea autorului unui e-mail anonim?

Cum pot afla cine este expeditorul unui e-mail anonim?
Pot afla?
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 21:10, 14 Februarie 2012
Ati dat prea putine detalii pentru a primi un raspuns coerent.
am primit un e-mail calomnios ,pot afla cine la expediat ?? si cum.
Raspuns: depinde.

Cand v-am spus ca ati dat prea putine detalii nu ma refeream la cele picante - nu conteaza textul in sine si numarul de injuraturi din el, ci amanuntele de natura tehnica, de exemplu -- mailerul folosit (webmail sau aplicatie standalone pt. citirea offline a mailurilor). Daca e webmail, despre ce serviciu este vorba - Gmail, Yahoo sau altceva. Anumiti furnizori de webmail nu ofera optiunea de a consulta headerul complet al mesajelor primite.
Putine sanse sa aflu individul . Prin Yahoo a fost trimis .
Yahoo ofera optiunea de a citi headerul complet al mailurilor primite. Asta inseamna ca daca aveti cunostintele necesare, puteti identifica in interiorul acelui header IP-ul de la care s-a trimis mesajul respectiv. Cunoscand IP-ul, in functie de o serie de alti factori, exista sanse de a afla, eventual, si persoana care l-a trimis.

Sansele sunt intr-adevar reduse dar exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divulgare identitate (ip) de catre furnizorul de internet cosmin910 cosmin910 Buna ziua! Caz real! Un angajat al unei firme private a trimis mai multe mail-uri anonime (care au deranjat conducerea firmei la care este angajat), de pe un ... (vezi toată discuția)
Parola e-mail alecsx_ro alecsx_ro Buna ziua, Cineva mi-a schimbat parola de la contul de e-mail webmail Yahoo. Cel mai probabil folosindu-se de Password Recovery. Este adevarat ca probabil a ... (vezi toată discuția)
E-mail-ul este document oficial? ciprianr ciprianr Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo lege prin care e-mail-ul este considerat document oficial. Multumesc (vezi toată discuția)