avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare taxa notariala+impozita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare taxa notariala+impozita 14000 euro vs testament atacabil

buna ziua.

ma aflu in urmatoare situatie: bunica mea din partea mamei intentioneaza sa mi lase drept mostenire un teren si o casa. din ceea ce am reusit sa aflu de pe internet reiese ca avem doar doua optiuni fiecare cu avantaje si dezavantaje - testament sau contract de vanzare cumparare. problema testamentului vine din caracterul atacabil al acestuia (ceea ce probabil se va intampla) iar problema contractului de vanzare cumparare este legata de taxele notariale si impozite care insumate duc la valoarea de 14.072 euro - suma pe care nici eu nici bunica mea nu ne-o putem permite. precizez ca bunica mea are si alti nepoti care si-au manifestat interesul pentru casa si pentru teren si au amenintat ca se vor opune prin toate mijloacele legale disponibile ceea ce face ca testamentul sa imi para o solutie deloc eficienta. nu stiu ce relevanta are dar consider important sa precizez faptul ca bunica mea a avut 4 fete si de pe urma acestora provin 6 nepoti inclusiv eu. vlointa bunicii mele este foarte clara si a fost exprimata de fata cu toate rudele - casa si terenul doreste sa mi le lase mie. ce facem? cum procedam? avem de ales intre un act usor demontabil si plata unor taxe imense. exista vreo cale de mijloc?
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 13:57, 18 Februarie 2010
buna ziua!
la un contract devanzare cumparare incheiat intre rude de pana la gradul al II lea inclusiv taxele se calculeaza la pretul declarat de parti.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator
si contractul de vanzare cumparare poate fi atacat pentru simulatie sa stiti..nici donatia nu e o optiune..urata si grea situatie
Exista si posibilitatea donatiei,care nu este atat de costisitoare, dar va trebui sa ai un certificat medical de la un medic specialist, care sa ateste ca bunica ta este in deplina capacitate mentala.
Totusi 14.000 de Euro taxe+impozit mi se pare o suma enorma si eu zic sa ceri parerea si altor notari.

Sau contract de intretinere.
Inteleg ca valoarea imobilului este semnificativa...
Mai cautati alt notar...
Daca nu aveti cadastru, mai cautati si alt expert...
Daca valoarea imobilului din grila notariala este cu mult mai mare decat valoarea reala, faceti o evaluare cu un evaluator ANEVAR, pentru a determina valoarea cat mai apropiata de piata.
Daca aceste taxe v-au fost calculate anul trecut, vedeti ca de la 1 ian. 2010 grilele s-au modificat.

In cele din urma, pentru a satisface dorinta bunicii dvs. faceti un cvc! De unde luati bani? Incercati un credit de nevoi personale...

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare razvan.nan razvan.nan buna ziua. ma aflu in urmatoare situatie: bunica mea din partea mamei intentioneaza sa mi lase drept mostenire un teren si o casa. din ceea ce am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Testament Mitrita_no1 Mitrita_no1 Buna seara. Bunici sotiiei au facut un testament pe numele nostru la notariat.Bunica are un singur baiat "socrul meu" dintr-o casatorie anterioara iar bunicul ... (vezi toată discuția)