avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... audiere martor copil minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

audiere martor copil minor

Buna ziua, am un baietel de 13 ani care este citat in fata instantei ca martor al unei talharii. Deoarece imi este teama pt siguranta lui as vrea sa stiu cum pot evita sa ajunga fata in fata cu infractorul in sedinta de judecata.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:25, 17 Februarie 2010
Practic nu este fata in fata. Inculpatul e in boxa acuzatilor si este pazit de jandarmi. Deci nu i se intampla nimic. Oricum mergeti cu el.
Solicitati instantei aplicarea prevederile codului de procedura penala privind modalitatile speciale de ascultare a martorului si de protectie a datelor de identificare.
GabrielaA a scris:

Practic nu este fata in fata. Inculpatul e in boxa acuzatilor si este pazit de jandarmi. Deci nu i se intampla nimic. Oricum mergeti cu el.

Pai evident ca e in boxa dar de vazut il vede nu?
Si asa existand declaratia copilului in dosar e un risc destul de mare, dar as vrea totusi sa nu il si vada sa ma trezesc cu copilul schingiuit sau mort.
Cred ca va faceti prea multe probleme. Eu n-am auzit de cineva nici "schingiuit", nici "omorat" pentru ca a depus marturie.

E cam tarziu cu protectia datelor. Probabil ca sunt in declaratia data in urmarire penala care este la dosar.
Intr-adevar,nu exista niciun fel de temere,cel putin pe moment,inculpatul este in boxa pazit,iar minorul va da declaratia in prezenta dvs,asa cum este legeal
,de altfel.
Pe de alta parte,puteti solicita instantei, conform art.328 al.ultim c.pr.pen,ca dupa audiere sa parasiti imediat sala impreuna cu minorul
De acord,cu distinsa d-na avocat Mihai,pentru protectia datelor este deja tarziu,trebuia solicitat acest lucru la inceputul urmaririi penale

Alte discuții în legătură

Buna ziua Ciprian1234 Ciprian1234 buna ziua am primit si eu o citatie acasa precum ca am purtat \\"box\\" la mine si trebuie sa ma prezint la sectie Ce sanctiuni as putea primi? sau ma baga ... (vezi toată discuția)
Neprezentare citatie Fulgerr Fulgerr Buna ziua! Voi povesti putin ca sa aveti o idee si astfel sa ma puteti sfatui mai bine, daca doriti. Intr-o seara, doi tipi s-au luat de mine si cativa ... (vezi toată discuția)
Cerere de judecare in lipsa iuliana.jilavu iuliana.jilavu buna ziua,sunt martor intr-un proces de talharie,mai exact un ins a talharit un altul,i-a furat lantul de aur....dupa un timp mi l-a vandut mie spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)