avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de succesiune

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, fiindca nu am deloc cunostinte juridice. Acum 3 ani, bunicul meu a murit. Acesta, impreuna cu bunica aveau in proprietate o casa - dupa moartea lui, mama (unicul copil) a obtinut certificatul de mostenitor, pe care sunt trecute ea si bunica. Intrebarea mea este: nu e nevoie si de un titlu (cred ca asa se numeste) de succesiune? Daca da, se poate face oricand? Si...cam cat ar costa? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 20:29, 16 Februarie 2010
din cele relatate de dvs. reiese ca succesiunea dupa bunicul a fost dezbatuta .
succesorilor li se elibereaza certifcatul de mostenitor .
certificatul de mostenitor este singura dovada care vi se elibereaza din care rezulta dezbatarea succesiunii... el nu constituie titlu de proprietate ptr bunurile mostenite, doar arata ca ati preluat bunurile aflate in patrimoniul defunctului si in ce proportie (cota succesorala)
La baza eliberarii acestui certificat de mostenitor au stat actele de proprietate ale casei. Deci, acele acte de proprietate impreuna cu certificatul de mostenitor reprezinta titlul de proprietate pentru bunul imobil . Nu mai aveti nevoie de alte titluri.
este suficient certificatul de mostenitor.
Calitatea de mostenitor se dovedeste cu Certificatul de mostenitor, in care printre altele sunt inscrisi succesorii si cota ce le revine din averea defunctului.
Calitatea de proprietar se face in baza unui titlu de proprietate obtinut ca urmare a dovedirii calitatii de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Proprietate Adiduru Adiduru buna seara as dori sa ma ajutati intr-o problema Am primit o instintare de la o administratie locala in legatura cu dreptul de proprietate asupra unei ... (vezi toată discuția)