avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate intrerupe somajul daca o sa lucrez in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate intrerupe somajul daca o sa lucrez in strainatate la persoana fizica?

Buna seara!Se mai poate face intrerupere de somaj ? O sa lucrez in strainatate,pe o perioada determinata, la persoana fizica ,cu contract de munca. De ce acte ar fi nevoie?Persoana respectiva nu intelege romaneste de aceea nu ma bazez pe "instiintare"..Ar fi suficient sa duc o copie a contractului de munca la AJOFM ?Astept raspuns urgent.
Va multumesc!
Aveti dreptul de asuspenda plata indemnizatiei de somaj pe o perioada de max. 3 luni.
Art.45 alin.1 lit.d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, după caz, la data obţinerii autorizării pentru menţinerea plăţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplasează în interiorul Comunităţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a căuta un loc de muncă şi doreşte să îşi menţină plata indemnizaţiei de şomaj;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pat pat mai am somaj 6 luni si as vrea sa il intrerup pt ca vreau sa imi caut de munca in italia -cum se procedeaza?? -cate luni pot intrerupe? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj micon94 micon94 Am primit actele pentru somaj pe 31.01.2013,iar scum imi depun dosarul.Va intreb daca plec in strainatate pentru trei luni sa zicem in Spania,la intoarcere pot ... (vezi toată discuția)
1-2 luni lucru de sezon in germania in timpul ºomajului 68toma68 68toma68 Bună seara Întrebarea mea ar fii dacă se poate lucra în strîinătate (Germania) în timpul şomajului,eu din decembrie2009 sunt şomer şi am găsit ... (vezi toată discuția)