avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum trec donatia sotului si pe numele meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum trec donatia sotului si pe numele meu?

Buna ziua
Sotul meu a primit donatie o casa si un teren extravilan. Cum poate trece acestea si pe numele meu?
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: victor-victoria , utilizator 14:42, 17 Februarie 2010
Buna ziua,

Donatia are carater personal , nu vor trece ca bunuri comune , vor ramane in propietatea sotului.

Cu stima
buna ziua!
sotul va poate dona la randul sau o cota parte din aceste bunuri.
ce trebuie sa stiti, este ca donatia intre soti este oricand revocabila, capata caracter preciputar doar prin decesul sotului donator.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator
Donatia are un caracter personal, fiind facuta in consideratia sotului dvs...
1. fiind bunuri proprii ale sotului, aecsta va poate dona o cota parte sau cat doreste.
2. se poate cere printr-o actiune in instanta constatarea caracterului de bun comun al acestora, daca sotul doreste .
Buna ziua. Va poate vinde o cota parte din imobilele respective. :)

Alte discuții în legătură

Cum poate vinde un parinte unuia dintre frati fara ca ceilalti sa se supere? bulgaras10 bulgaras10 Buna ziua! Socrul meu, f.batran si vaduv(are succesiunea facuta),are mult pamant,dar doreste sa lase (cu contract de vanzare-cumparare),unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti alfamind00 alfamind00 Am un apartament obtinut prin donatie de la tatal meu. Donatia a fost facuta in favoarea mea si a sotului in proportii egale. Sotul vrea sa-mi doneze cota sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte dintrun apartament detinut in proprietate indivizibila zaganescu31 zaganescu31 Detin un apartament impreuna cu sotia si vreau sa-i vand ei partea mea din acesta . Se poate? (vezi toată discuția)