avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie intre soti

Am un apartament obtinut prin donatie de la tatal meu. Donatia a fost facuta in favoarea mea si a sotului in proportii egale. Sotul vrea sa-mi doneze cota sa dobandita prin donatia mai sus amintita. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: alfamind00 , utilizator 16:26, 4 Iunie 2010
Da, este posibil , cu m entiunea ca, potrivit legii , donatia intre soti este oricand revocabila.
Bineinteles! Doar ca donatiile intre soti sunt revocabile.;)
Multumesc pentru raspunsul prompt.:)
Supliment:
Daca sotul beneficiar al donatiei vinde bunul donat se mai poate revoca donatia?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Este posibila anularea unui contract de donatie? PRAlyna PRAlyna Buna ziua, Socrii mei i-au donat fiicei lor, adica cumnatei mele in octombrie 2015, casa si terenul unde locuiesc (obtinute prin contract de ... (vezi toată discuția)
Se poate dona un anumit procent din imobil ? Marica_sz Marica_sz Am un apartament care doresc sa donez pentru fiica mea casatorita. Se poate dona in proportie de X% pentru ea si Y% pentru sotul ei? Aceasta donatie ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)