avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie intre soti

Am un apartament obtinut prin donatie de la tatal meu. Donatia a fost facuta in favoarea mea si a sotului in proportii egale. Sotul vrea sa-mi doneze cota sa dobandita prin donatia mai sus amintita. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: alfamind00 , utilizator 16:26, 4 Iunie 2010
Da.

daca donatia s-a facut in cote egale se poate dona...daca donatia s-a facut catre soti ca bun comun nu se poate pt ca nu avem cote determinate...ca sa putem dona de la un sot la altul ar trebui sa sistam comunit de bunuri ca sa determinam cota lucru interzis...fac aceste precizari deoarece in donatiile de acest tip pe care leam vazut majoritatea covarsitoare prevedeau ca se doneaza sotilor ca bun comun avand in vedere calitatea lor de sot-sotie...donandu-se in cote liberalitatea nu mai este facuta comunitatii ci patrimoniului fiecaruia (ca bun propriu)...
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
ContSters4579, utilizator
Foarte buna observatia referitoare la maniera in care s-a facut donatia. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila anularea unui contract de donatie? PRAlyna PRAlyna Buna ziua, Socrii mei i-au donat fiicei lor, adica cumnatei mele in octombrie 2015, casa si terenul unde locuiesc (obtinute prin contract de ... (vezi toată discuția)
Se poate dona un anumit procent din imobil ? Marica_sz Marica_sz Am un apartament care doresc sa donez pentru fiica mea casatorita. Se poate dona in proportie de X% pentru ea si Y% pentru sotul ei? Aceasta donatie ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)