avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate dona un anumit procent din imobil ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate dona un anumit procent din imobil ?

Am un apartament care doresc sa donez pentru fiica mea casatorita. Se poate dona in proportie de X% pentru ea si Y% pentru sotul ei? Aceasta donatie trebuie neaparat sa fac la notar, sau ajunge sa legalizez actul tiparit de mine la un notar, (ca si o declaratie legalizata)?
Cel mai recent răspuns: Marica_sz , utilizator 21:41, 24 Noiembrie 2011
buna ziua.
avand in vedere ca este vb de fiica dvs., de ce nu faceti un act de donatie , personal, doar pt. fiica dvs. ? bunurile dobandite prin liberalitati sau mostenire , sunt bunuri proprii ale testatarului /donatarului . ( cu exceptia cazului cand se precizeaza ca liberalitatea opereaza in favoarea ambilor soti ) .
Buna ziua
As dori sa stiu daca este posibilitate legala de a dona apartamentul procentual.(nu in mod egal)
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre soti alfamind00 alfamind00 Am un apartament obtinut prin donatie de la tatal meu. Donatia a fost facuta in favoarea mea si a sotului in proportii egale. Sotul vrea sa-mi doneze cota sa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)