avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este posibila anularea unui contract de donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este posibila anularea unui contract de donatie?

Buna ziua,

Socrii mei i-au donat fiicei lor, adica cumnatei mele in octombrie 2015, casa si terenul unde locuiesc (obtinute prin contract de vanzare-cumparare), fara ca sotul meu sa fie de acord, astfel incat, au facut donatia fara semnatura sotului meu. Cumnata mea a realizat acum ca nu a fost corect ceea ce au facut. Ar vrea sa repare situatia donandu-le-o inapoi.

Intrebarea este daca donatara doreste, se poate anula contractul de donatie?

Daca le-o doneaza inapoi, casa si terenul nu mai au aceeasi valoare juridica de dinainte, nu-i asa? Ce drept ar mai avea sotul meu la o casa donata de sora lui parintilor?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PRAlyna , utilizator 15:45, 9 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
In materia donatiei exista conditii speciale care privesc revocarea si care se regasesc in art.1.020-1.029 NCC, cat timp exista norme speciale acestea sunt aplicabile,dar poate incerca si o reziliere de comun acord,mergeti la un notar.
Multumesc mult!
Si totusi daca nu ar rezilia si ar dona inapoi, care ar fi situatia juridica a casei si terenului vis-a-vis de sotul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu clauza de habitatie viagera catalyna catalyna Buna seara! Am o nelamurire. Tocmai am citit pe acest forum ca actul de donatie poate fi revocat si ...se contrazice cu ceea ce stiam. Sotul meu are un ... (vezi toată discuția)
Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. ... imaghiar imaghiar Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. Pot să recuper apartamentul înapoi,dacă ea nu își face datoria față de mine? (vezi toată discuția)
Donatie intre soti alfamind00 alfamind00 Am un apartament obtinut prin donatie de la tatal meu. Donatia a fost facuta in favoarea mea si a sotului in proportii egale. Sotul vrea sa-mi doneze cota sa ... (vezi toată discuția)