avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. ...

Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină.
Pot să recuper apartamentul înapoi,dacă ea nu își face datoria față de mine?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:34, 7 Decembrie 2020
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Puteți cere în instanță rezilierea contractului de întreținere pentru nerespectarea clauzelor convenite reciproc.

Apoi puteți încheia la notar contract de întreținere cu altcineva de încredere.

Puteți avea câștig de cauză la judecată, doar dacă ați autentificat la NOTAR un contract de întreținere, nu o simplă donație.
Dacă doar i-ați donat casa fără nici o clauză contractuală de întreținere, puteți sa va resemnați......., că nu mai puteți face nimic.

Dacă v-ați înțeles doar verbal să vă întrețină la bătrânețe, nu are nici un efect juridic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
Dapix, utilizator
Și dacă fiică mea este de acord sa renunțe la donație?

Dapix a scris:

Da. Puteți cere în instanță rezilierea contractului de întreținere pentru nerespectarea clauzelor convenite reciproc.

Apoi puteți încheia la notar contract de întreținere cu altcineva de încredere.

Puteți avea câștig de cauză la judecată, doar dacă ați autentificat la NOTAR un contract de întreținere, nu o simplă donație.
Dacă doar i-ați donat casa fără nici o clauză contractuală de întreținere, puteți sa va resemnați......., că nu mai puteți face nimic.

Dacă v-ați înțeles doar verbal să vă întrețină la bătrânețe, nu are nici un efect juridic.

imaghiar, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este prevăzută în lege renunțarea sau răzgândirea la un act autentificat la NOTAR. Dacă i-ați donat un bun anume, e bun donat.
Fica dvs nu are copii`? Dacă are copii nu vă poate dona cu siguranță înapoi casa, deoarece copii ei pot ataca donația pentru ca li s-ar putea încălca rezerva succesorală.

Pentru întreținere, casa nu se donează, ci se autentifică la notar un contract de întreținere, cu cineva de încredere. Acest tip de contract, numit contract de întreținere, poate fi reziliat de instanța de judecată.
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cereti in instanta revocarea donatiei pt ingratitudine
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca e o donatie sub conditie se poate revoca, de catre dvs., pentru nerespectarea conditiei

imaghiar a scris:

Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină.
Pot să recuper apartamentul înapoi,dacă ea nu își face datoria față de mine?

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract de vz-cump; partile sunt de acord mihaela_let mihaela_let Am si eu o mica pb: in aprilie 2008, eu si sotul meu am incheiat un antecontract de vz-cump intre noi si soacra mea, pt un imobil. Am dat avans de 5000 euro, ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de intretinere floridelotus floridelotus Buna ziua!Parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu dreptul de uzufruct viager si cu obligatiunea de intretinere viagera desi mai am un frate dar cu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de donatie imobil ionutserban ionutserban Buna Ziua! Vreau sa stiu daca se poate rezilia un contract de donatie prin acordul partilor implicate. Adica daca Donatorul si Donatarul sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)