avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare antecontract de vz-cump; partile sunt de acord
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare antecontract de vz-cump; partile sunt de acord

Am si eu o mica pb: in aprilie 2008, eu si sotul meu am incheiat un antecontract de vz-cump intre noi si soacra mea, pt un imobil. Am dat avans de 5000 euro, pretul final fiind de 35000 euro. Din diferite motive, noi nu mai vrem sa cumparam, iar soacra mea nu mai vrea sa vanda. Avansul ni se va restitui, soacra mea fiind de acord cu acest aspect. Tb sa mergem in instanta, sau se poate face totul la notarul unde am incheiat si antecontractul? Termenul de incheiere a contr de vz-cump in forma autentica era 24.07.2008. Platim vreo amenda sau suportam alte repercursiuni din cauza faptului ca nu ne-am prezentat in termen? Va MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: So!id , utilizator 11:25, 2 August 2008
Nu se va intampla absolut nimic atata vreme cat ambele parti au cazut de acord sa nu mai incheie acel contract.
In termeni juridici este vorba de principiul simetriei formelor, in sensul in care acordul partilor fiind suficient pentru incheierea respectivului antecontract, la fel si in cazul desfacerii lui, este sufienta doar realizarea acordului intre manifestarile de vointa ale partilor (mutuus consensus / mutuus disesus).
Acesta chestiune se va rezolva in fata notarului, cel mult urmand sa platit onorariul lui sau vreun comision. Cat despre despre amenda sau alte repercursiuni, nici nu poate fi vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare eddy_krizet eddy_krizet buna ziua! am un apartament pe care doresc sa il vand,am facut un precontract cu o persoana pe suma de 3000 euro avans iar in 20 ian a expirat,dar mai am un ... (vezi toată discuția)
Datorez într-adevăr penalități dacă nu s-a putut semna cvc din cauza termenelor lungi de la primărie? Vanessa89 Vanessa89 Sunt un mic investitor,am semnat un antecontract la notarul pe care l au ales cumparatorii...Am fost de acord sa semnez desi nu m a convins deloc graba pe care ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament alinan2 alinan2 Buna ziua, Expun pe scurt situatia actuala: antecontractul expira la 30.05.2010 si aparatamentul nu este finalizat(si nici nu sunt sanse de finalizare pana ... (vezi toată discuția)