avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare

buna ziua!
am un apartament pe care doresc sa il vand,am facut un precontract cu o persoana pe suma de 3000 euro avans iar in 20 ian a expirat,dar mai am un act de imprumut cu aceeasi persoana pe suma de 9000euro in care este stipulat ca raspund cu bunurile mele mobile si imobile care expira tot in 20 ian!
intrebarea mea este:imi poate el bloca cartea funciara iar eu sa nu pot vinde mai departe apartamentul in conditile in care el nu mai vrea sa cumpere???
Cel mai recent răspuns: eddy_krizet , utilizator 05:55, 22 Ianuarie 2010
Pe precontractul de vz-cump, nu ptr ca daca ,nu mai doreste sa cumpere asta este.Dar ce va faceti cu ctr de imprumut care cred ca este incheiat la notar, si reprezintas titlu executori.O sa inceapa formele de executare impotriva dvs, ceea ce inseamna ca va poate urmari si apartamentul.Ce inseamna ca a expirat ctr de imprumut?
pai sa terminat termenul!
adica trebuie sa ii dau banii,dar in antecontract e stipulat ca cel din cauza caruia nu se incheie tranzactia indiferent de motiv trebuie sa il despagubeasca pe celalalt cu suma de 12000 de euro
Ceea ce spuneti dvs reprezinta asa zisa "clauza penala" inserata in precontractul de vz-cump, dar eu v-am intrebat ce intelegeti prin "a expirat ctr de imprumut pe suma de 9000 de euro" ?Eu cred ca in data de 20 acesta a devenit scadent.
si unul si altu au avut termen pana in data de 20!
dar el trebuie sa imi dea mie 12000 de eu pt ca nu a mai venit cu restul de bani,conform antecontractului iar eu sa ii dau 9000 de eu conform contractului de imprumut!
pe mine ma intereseaza daca pot sa il vand fara voia lui?
Da.

Alte discuții în legătură

Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ralucastefi ralucastefi Buna ziua Am o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv si imi doresc sa primesc o lamurire de la unul din specialistii dumneavoastra. Acum o luna de zile ... (vezi toată discuția)
Lmprumut suma de bani de la persoana fizica cristinagmail cristinagmail Buna ziua As dori sa stiu ce presupune o procedura de executare silita in cazul in care sotul meu a impumutat bani de la o persoana fizica -9000euro. ... (vezi toată discuția)