avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lmprumut suma de bani de la persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

lmprumut suma de bani de la persoana fizica

Buna ziua
As dori sa stiu ce presupune o procedura de executare silita in cazul in care sotul meu a impumutat bani de la o persoana fizica -9000euro. Imprumutul este "acoperit" printr-un contract de imprumut cu martor, scris de mana fara sa fie autentificat de notar (mentionez ca persoana care a dat banii este jurist). Imprumutul a fost facut in urma cu 4 luni, si a fost scadent acum 2 luni. Pentru moment sotul este in imposibilitate de a achita acea suma de bani, si nici nu poate sa faca credite bancare , pentru ca deja este imprumutat la maxim din banca (si el si eu). Persoana de la care s-a imprumutat cu bani doreste sa porneasca procedura de executare cu executor judecatoresc saptamana viiotoare si as dori sa inteleg ce se poate intampla, cat dureaza si care sunt costurile si efectele asupra mea. Mentionez ca amandoi suntem angajati , salariati, avem deja credite luate de la banca, avem un credit pe 20 ani pentru cumpararea apartamentului cu "prima Casa" (achitat 4ani si 10 luni)(unde eu sunt contractantul principal, dar figuram amandoi pe acte), si nu avem alte bunuri pe numele nostru (decat mobila din casa). Problema nu este de rea vointa ci de imposibilitate momentana de plata.
Daca se porneste actiunea as dori sa stiu:
1. daca poate fi atacata partea din casa achitata deja , prin scoatere la vanzare dupa expirarea celor 5 ani impusi de programul Prima Casa.
2. stiu ca una din solutii este poprirea venitorilor , respectiv salariul lui, dar as dori sa stiu daca se poate pune poprire si pe salariul meu.
3. avem un leasing pentru cumpararea unei masini, care nu este inregistrata pe numele nostru, daca poate fi atacata masina.
4. care poate fi costul acestui proces/proceduri (inclusiv taxele biroului /judecatoresti..etc)
5.cat dureaza o astfel de procedura, si ce se intampla daca pe parcursul procedurii se ramburseaza din sumele datorate.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:28, 3 Octombrie 2014
Pe ce se baza sotul dvs cand a imprumutat 9000 de euro pt 2 luni, de unde avea sa ii dea ?
Pt a va executa silit creditorul trebuie sa actioneze in judecata, doar instanta va hotari daca si dvs veti putea raspunde pt acest credit, conteaza pt ce anume s-a imprumutat sotul dvs.
Abia dupa judecata se va ajunge la executare silita- bunuri mobile si imobile.
masina cat platiti leasing nu poate fi executata, apoi va conta pe ce nume o veti inmatricula.
Incercati sa platiti ca e pacat sa pierdeti casa.
S-a bazat pe niste sume pe care ar trebui sa le incaseze...desi era probabil ca nu le poate returna. daca se porneste procedura si incepem sa returnam esalonat din suma ce se intampla...se stopeaza totul?
cam cat dureaza un asemenea proces?
Nu se stopeaza decat daca vrea creditorul, 9000 de euro e o suma mare.. si ala inconstient cand i-a dat atatia bani stiind ca sunttei datori vanduti.
II poate face si plangere penala sotului pt abuz de incredere.. daca a luat bani impumut cand stia ca nu are de unde sa ii dea inapoi.
Urma sa vanda ceva, sa ii moara vreo matusa sau de unde ii veneau sotului 9000 de euro in 2 luni ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut in euro - restituire in lei Soledana Soledana buna ziua. va rog sa ma ajutati cu lamuriri pentru urmatoarea situatie: un prieten a incheiat un contract de imprumut cu o alta persoana fizica, pentru suma ... (vezi toată discuția)
Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale mamilui mamilui Am un credit la banca si ramanand fara servici nu am mai putut plati ratele. Am fost sunata de la banca si mi sa spus deoarece nu am mai facut nici o plata in ... (vezi toată discuția)