avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Datorez într-adevăr penalități dacă nu s-a putut ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Datorez într-adevăr penalități dacă nu s-a putut semna CVC din cauza termenelor lungi de la primărie?

Sunt un mic investitor,am semnat un antecontract la notarul pe care l au ales cumparatorii...Am fost de acord sa semnez desi nu m a convins deloc graba pe care mi au pus o,in solutionarea contr de vanzare-cumparare.S a stipulat o clauza care spune asa!daca nu inchei contr de vz cump,pana la 25.05.2017,din vina mea...adica a vanzatorului,eu datorez penalitati de 450 eur/luna.Intradevar nu s a incheiat,pt ca CUDF a durat 160 zile in loc de 30.Deci exact intarzierea de care vorbim...4 luni de zile.Acum,ei nu vor sa asculte justificari,au apelat la un avocat care m a notificat sa le platesc penalitati peste 1700 euro si ma someaza sa incheiem ctr cat mai repede,dar in felul acesta!!
E normal sa platesc penalitati cata vreme eu am acte care dovedesc ca CUDF ul a iesit de 3 ori pana sa iasa bine,iar eu am fost promta cu raspunsul ...intre o ridicare si o re_prezentare de documente nu am "pierdut" mai mult de 5 zile??
Va tine judecatorul cont de asta?
Sau platesc pt ca e din vina mea,ca trebuia sa dau termene mai lungi?
Nu de alta,dar daca chiar trebuue sa ii dau,mai bine acum...pana nu dau bani si pe cheltuieli de judecata inca jumate pe atat!
Ah,si inca ceva!Domnii locuiesc in ap,cf unui pv predare primire,exact din data cand ar fi trebuit sa se incheie contr de vz cump in forma definitiva.Pt ca ap era gata,finisat si bransat.Si asta,din bunavointa mea,pt ca in antecontract se stipuleaza ca folosinta se va preda la momentul semnarii contr final.
De asta sunt revoltata,locuiesc acolo il folosesc de 4 luni de zile,dar vor penalitati!
As avea castig de cauza??Ajutati ma cu un sfat,va rog!
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:45, 3 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia este in felul urmator:
Folosinta nu este totuna cu proprietatea (de exemplu nu puteau sa-l vanda). Daca l-au luat sa locuiasca, moral n-aveau de ce sa va ceara penalitati, dar legal (contractual) se pare ca da. Pe de alta parte, referitor la termene, poate v-au ales tocmai datorita termenului scurt iar acum se simt pacaliti. Ei au relatia contractuala cu Dumneavoastra, nu cu primaria. Ati gresit de 2 ori, atunci cand ati stabilit termenul si atunci cand i-ati lasat sa se mute fara sa semnati o hartie ca renunta la penalitati sau ca va platesc o chirie...
Discutati cu ei, vedeti ce-i mana in lupta (doar banii, sau mai este si altceva, poate vre-o reparatie nerezolvata, plata utilitatilor s.a.). In multe cazuri cumparatorii acumuleaza o doza de nemultumire fata de dezvoltator; abia atunci incep sa se gandeasca si la clauze contractuale. Oricum, ei au inceput bine, cu un avocat, Dumneavoastra intrebati pe forumuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract de vz-cump; partile sunt de acord mihaela_let mihaela_let Am si eu o mica pb: in aprilie 2008, eu si sotul meu am incheiat un antecontract de vz-cump intre noi si soacra mea, pt un imobil. Am dat avans de 5000 euro, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vz-cump apartament ContSters200727 ContSters200727 As dori sa supun discutiei urmatorul caz. In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament. Schita atasata ... (vezi toată discuția)
Antecontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 se poate face un antecontract de vinzare cumparare in care proprietarul se obliga sa vinda dar sa si lase pe persoana care cumpara sa locuiasca pina se ... (vezi toată discuția)