avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vinzare cumparare

se poate face un antecontract de vinzare cumparare in care proprietarul se obliga sa vinda dar sa si lase pe persoana care cumpara sa locuiasca pina se perfecteaza actele?

va multumesc anticipat
buna ziua!
pana la perfectarea contractului de vanzare cumparre promitentul vanzator este in continuare proprietar al imobilului.
Mai exact antecontractul de vanzare-cumparare este doar o promisiune de vanzare si nimic mai mult , fiind un act in care se mai specifica si plata unui avans .

Dreptul de proprietate se transmite doar in urma unui contract de vanzare-cumparare incheiat in forma autentica , adica la notar .
In antecontract puteti trece si o clauza prin care se prevede ca folosinta bunului imobil se acorda si cu o data anterioara incheierii in forma autentica a contractului de vanzare cumparare.
Deci puteti.
Lucrurile stau exact cum le-au enuntat colegii mei , dar daca partile se inteleg , poate promitentul vz sa-l lase pe promitentul cumparator sa locuiasca acolo, dar daca se intampla ceva iar actul nu se va mai incheia, si cel ce a dorit sa cumpere nu mai vrea sa plece, atunci se complica treaba si trebuie sa depuna alte eforturi ptr evacuare.
Evacuarea s-ar dispune in moment ce nu mai exista drept de proprietate .Pana la transmiterea lui , in forma autentica, ad validitatem , promitentul vanzator dispune de bunul sau , dupa propriul plac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiunea de vanzare eugen43 eugen43 1-In cazul in care proprietarul care a incheiat o promisiune de vanzare a decedat ,mostenitorul legal este obligat sa sa respecte promisiunea sau nu? 2-Daca ... (vezi toată discuția)
Evacuare pe calea ordonantei presedintiale? madalina15 madalina15 Buna seara! Am incheiat un antecontract cu privire la un imobil achitand pretul in momentul semnarii antecontractului. La data cand trebuia sa ne prezentam ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)