avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiunea de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiunea de vanzare

1-In cazul in care proprietarul care a incheiat o promisiune de vanzare a decedat ,mostenitorul legal este obligat sa sa respecte promisiunea sau nu?
2-Daca promisiunea este facuta pentru o anumita valoare,mult sub cea reala ,mostenitorul ce poate face:sa pretinda diferenta de pret sau poate vinde imobilul altcuiva.
3- Fiul cumparatorului a ocupat abuziv locuinta proprietarului dupa decesul acestuia.
Ce drepturi are tinand cont de faptul ca in afara promisiunii de vanzare nu detine nici un act legal. Poate fi scos din locuinta ? sub ce forma ?
Cel mai recent răspuns: Purice Ovidiu , Avocat 12:56, 24 Iulie 2010
..se mostenesc drepturi si obligatii ...deci mostenitorul ia locul celui care a promis vanzarea si e tinut de acel antecontract ca si cand el l-ar fi semnat...orice renegociere e exclusa fara vrerea cumparatorului...cu toate acestea pana la incheierea contractului cumparatorul nu poate sa se foloseasca de bun daca partile nu s-au inteles sa predea posesia lui inainte de finalizarea acestuia si deci poate fi facuta plangere la politie pt tulburare de posesie...
Buna ziua !
1. Daca promisiunea de vanzare nu respecta conditiile cerute de lege( spre exemplu , cand vorbim de un imobil, promisiunea trebuie incheiata in forma scrisa , autentica), atunci aceasta nu are consecinte juridice pentru mostenitori.
2. Poate pretinde pretul real, sau , in functie de formele cerute de lege ad validitatem, daca acestea nu sunt respectate, poate vinde altei persoane.
3. Actiune in evacuare sau plangere penala , in functie de situatia concreta.
Cu stima !
...promisiunea cu privire la un imobil nu trebuie incheiata in forma autentica...
Promisiunea de vanzare a fost facuta cu termen suspensiv?Adica in acea promisiune s-a facut referire la un termen la care promitentul vanzator s-a obligat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
andymaurul, utilizator
Antecontractul de vanzare-cumparareo data incheiat obliga partile la indeplinirea intocmai a obligatiilor in baza principiului fortei obligatorii a contractului, daca nu va transmite bunul aveti dreptul la daune interese

Alte discuții în legătură

Antecontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 se poate face un antecontract de vinzare cumparare in care proprietarul se obliga sa vinda dar sa si lase pe persoana care cumpara sa locuiasca pina se ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare Lorena Chirila Lorena Chirila In ce conditii se poate obtine? Eu nu am avut niciodata un astfel de dosar, doar mi-a cerut cineva parerea in legatura cu nerespectarea obligatiei ... (vezi toată discuția)