1-In cazul in care proprietarul care a incheiat o promisiune de vanzare a decedat ,mostenitorul legal este obligat sa sa respecte promisiunea sau nu?
2-Daca promisiunea este facuta pentru o anumita valoare,mult sub cea reala ,mostenitorul ce poate face:sa pretinda diferenta de pret sau poate vinde imobilul altcuiva.
3- Fiul cumparatorului a ocupat abuziv locuinta proprietarului dupa decesul acestuia.
Ce drepturi are tinand cont de faptul ca in afara promisiunii de vanzare nu detine nici un act legal. Poate fi scos din locuinta ? sub ce forma ?
..se mostenesc drepturi si obligatii ...deci mostenitorul ia locul celui care a promis vanzarea si e tinut de acel antecontract ca si cand el l-ar fi semnat...orice renegociere e exclusa fara vrerea cumparatorului...cu toate acestea pana la incheierea contractului cumparatorul nu poate sa se foloseasca de bun daca partile nu s-au inteles sa predea posesia lui inainte de finalizarea acestuia si deci poate fi facuta plangere la politie pt tulburare de posesie...
Buna ziua !
1. Daca promisiunea de vanzare nu respecta conditiile cerute de lege( spre exemplu , cand vorbim de un imobil, promisiunea trebuie incheiata in forma scrisa , autentica), atunci aceasta nu are consecinte juridice pentru mostenitori.
2. Poate pretinde pretul real, sau , in functie de formele cerute de lege ad validitatem, daca acestea nu sunt respectate, poate vinde altei persoane.
3. Actiune in evacuare sau plangere penala , in functie de situatia concreta.
Cu stima !
Promisiunea de vanzare a fost facuta cu termen suspensiv?Adica in acea promisiune s-a facut referire la un termen la care promitentul vanzator s-a obligat?
Antecontractul de vanzare-cumparareo data incheiat obliga partile la indeplinirea intocmai a obligatiilor in baza principiului fortei obligatorii a contractului, daca nu va transmite bunul aveti dreptul la daune interese