avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vz-cump apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vz-cump apartament

As dori sa supun discutiei urmatorul caz. In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament. Schita atasata antecontractului la momentul respectiv si autorizatia de construire sunt pentru un demisol care figureaza ca spatiu tehnic: pivnita, sala sport, iar in antecontract se pomeneste peste tot de apartament cu living, dormitor, baie, etc. Nici pana in momentul de fata, constructorul nu a reusit sa schimbe destinatia demisolului din spatiu tehnic in apartament cu destinatie de locuinta si, din cate am inteles chiar de la el, primaria, dupa noile reglementari, nu ii mai da autorizatie de modificare destinatie spatiu tehnic in locuinta. Nu stiu exact motivul, cert este ca acest constructor nu poate sa ne mai intabule, dar refuza in acelasi timp sa ne restituie avansul.
Intrebarea mea este urmatoarea: acest constructor avea dreptul sa incheie un antecontract de vz-cump a unui apartament-locuinta daca el la momentul incheierii antecontractului nu avea autorizatie de construire decat pe spatiu tehnic la demisol? si daca noi il dam judecata avem sanse sa obtinem rezolutiunea antecontractului si sa ne luam banii inapoi?
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: ContSters200727 , utilizator 08:16, 1 Iulie 2011
Doamna,nimeni nu poate vinde decat ceea ce are.Este foarte indicat sa il actionati in judecata-in civil-si chiar sa depuneti plangere penala pentru inselaciune,proces in care va veti constitui parte civila.
In opinia mea,ar fi putut incheia acest antecontract de vanzare cumparare doar in situatia in care ar fi avut toate aprobarile necesare de la institutiile abilitate.Altfel,oricine va poate vinde ceea ce nu are,in fapt.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
andymaurul, utilizator
Va multumim foarte mult pentru promptitudinea raspunsului. Spor la treaba va dorim!
octaviaro a scris:

Schita atasata antecontractului la momentul respectiv si autorizatia de construire sunt pentru un demisol care figureaza ca spatiu tehnic: pivnita, sala sport, iar in antecontract se pomeneste peste tot de apartament cu living, dormitor, baie, etc.

Daca dvs. ati sesizat acele neconcordante intre schita si autorizatia existenta la momentul respectiv si descrierea din antecontract cu privire la "apartament", de ce ati acceptat semnarea actului in aceste conditii? (practic, v-ati obligat sa cumparati ceva ce nu exista).... Trebuia sa stipulati in antecontract situatia reala a imobilului, precum si obligatia constructorului de a schimba destinatia demisolului din spatiu tehnic in apartament, sub sanctiunea rezolutionarii antecontractului si restituirii sumei achitate in caz ca nu respecta acea obligatie. Probabil in antecontract exista niste clauze de restituire a sumei, dar neavand legatura cu problema expusa de dvs. Culpa e de ambele parti....
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
narcisa_salbatica, utilizator
aveti sanse sa obtineti in instanta rezilierea contractului precum si banii pe care i-ati dat ca avans. plus despagubiri.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Certificare notariala ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua! In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament, care la mom respectiv nu avea decat autorizatie de spatiu ... (vezi toată discuția)
Definitie apartament ContSters200727 ContSters200727 Am incheiat un antecontract de vz-cumparare in anul 2009 pentru un apartament situat la demisol, la care ni s-a anexat o copie dupa o autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)
Ref legea 114 din 1996 ContSters200727 ContSters200727 Am cumparat cu antecontract de vanzare-cumparare un apartament la demisolul unui bloc. Initial, la antecontract,a fost anexata o copie dupa autorizatia de ... (vezi toată discuția)