avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de intretinere

Buna ziua!Parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu dreptul de uzufruct viager si cu obligatiunea de intretinere viagera desi mai am un frate dar cu care e nu erau in relatii bune.Mama a decedat,iar acum tatal meu doreste sa se impace cu fratele si sa-i sea si lui jumatate din proprietate.Eu sunt de acord si ma bucur,insa nu stiu cum sa procedez.In contract scrie ca se va putea cere rezilierea contractului fara nici o somatie daca nu e multumit de mine,insa aici nu se pune problema.Cum e bine sa facem si care ar fi modalitatea sa nu ne coste mult? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 10:05, 8 August 2016
Mutuus consensus, mutuus dissensus, adica partile convin, partile modifica,
mergeti la notar. In privinta pretului, costa cat costa, asta este, plateste fratele :)
parerea mea e ca cel mai ieftin iesiti cu rezolutiunea contractului daca sunteti doar 2 frati. Tatal dvs sa va dea in judecata ca nu il intretineti, dvs recunoasteti acest fapt in instanta si solutia va fi repunerea partilor in situatia anterioara contractului. Dupa decesul tatalui ambii frati mosteniti in parti egale proprietatea.Nu va costa nimic.Doar la Cartea Funciara platiti o mica taxa.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2016
ContSters344547, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare-cumparare cretuvasile1970 cretuvasile1970 Buna ziua, Se poate anula un contract de vanzare-cumparare daca atat vanzatorul cat si cumparatorul sunt de acord? Daca acest contract va fi anulat si el ... (vezi toată discuția)
Urgent! se poate anula un contract v-c cu clauza daca ambele parti sunt de acord, fara proces? cool_girl_em cool_girl_em noi soti si femeia batrana care am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere nu mai vrem sa respectam clauzele, vrem intr-un fel pe ... (vezi toată discuția)
Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. ... imaghiar imaghiar Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. Pot să recuper apartamentul înapoi,dacă ea nu își face datoria față de mine? (vezi toată discuția)