avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de vanzare-cumparare

Buna ziua,
Se poate anula un contract de vanzare-cumparare daca atat vanzatorul cat si cumparatorul sunt de acord? Daca acest contract va fi anulat si el este urmat de un alt contract de vanzare-cumparare ce se intampla cu valabilitatea acestuia din urma?Mentionez ca exista un act de succesiune facuta ulterior acestor doua contracte si mostenitorul conform succesiunii este o persoana terta acestor doua contracte.
Va multumesc. Cu stima.

Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 19:20, 3 Noiembrie 2012
Antecontractul reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare care se concretizeaza prin contractul propriu zis.
Prin incheierea contractului propriu zis practic se respecta obligatiile asumate prin antecontract, prin care promitentul vanzator se obliga sa vanda un bun determinat, iar promitentul cumparator se obliga sa-l cumpere si sa achite pretul acestuia.

Contractul se poate anula pentru anumite cauze intemeiate ( vicii de consimtamant, cauza imorala,etc), nu doar pentru ca s-au razgandit partile.

Antecontract este valabil, isi produce efectele juridice.
Stoica Ioana a scris:

Contractul se poate anula pentru anumite cauze intemeiate ( vicii de consimtamant, cauza imorala,etc), nu doar pentru ca s-au razgandit partile.

Cu titlu de erată:

Contractul poate fi anulat pentru multe motive. Printre ele nu figurează, în niciun caz, acela că părţile s-ar fi răzgîndit.

Exprimarea mea poate nu a fost clara.

In niciun caz nu poate fi anulat antecontractul de vanzare-cumparare pentru faptul ca partile s-au razgandit.

:bow:
Stoica Ioana a scris:

In niciun caz nu poate fi anulat antecontractul de vanzare-cumparare pentru faptul ca partile s-au razgandit.

Era vorba de anularea unui contract de vanzare cumparare, nu antecontract de vanzare cumparare.... Poate suplimentati intrebarea cu niste lamuriri... din ce motive se doreste anularea contractului? care e obiectul celui de-al doilea contract? care e legatura intre succesiune si cele doua contracte?
Nici contractul de vanzare cumparare nu poate fi anulat prin simpla vointa a partilor .
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Anulare contract de intretinere floridelotus floridelotus Buna ziua!Parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu dreptul de uzufruct viager si cu obligatiunea de intretinere viagera desi mai am un frate dar cu ... (vezi toată discuția)
Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. ... imaghiar imaghiar Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. Pot să recuper apartamentul înapoi,dacă ea nu își face datoria față de mine? (vezi toată discuția)
Anularecontract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere Lentian Lentian Buna ziua Cum poate fi anulat amiabil un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? Am incheiat un astfel de contract cu mama mea in 2011, dar ... (vezi toată discuția)