avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale solutionarea contestatiei la decizia de impunere ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

solutionarea contestatiei la decizia de impunere impozite locale

cine emite solutionarea contestatiei la decizia de impunere pentru impozitele locale
Cel mai recent răspuns: georgemircea , utilizator 15:11, 16 Noiembrie 2012
Codul de procedură fiscală

ARTICOLUL 209
Organul competent

(1) Contestaţiile formulate împotriva deciziilor de impunere, a actelor administrative fiscale asimilate deciziilor de impunere, precum şi a deciziilor pentru regularizarea situaţiei, emise în conformitate cu legislaţia în materie vamală, se soluţionează după cum urmează:
a) contestaţiile care au ca obiect impozite, taxe, contribuţii, datorie vamală, precum şi accesorii ale acestora, al căror cuantum este sub 1.000.000 lei, se soluţionează de către organele competente constituite la nivelul direcţiilor generale unde contestatarii au domiciliul fiscal;
b) contestaţiile care au ca obiect impozite, taxe, contribuţii, datorie vamală, accesoriile acestora, al căror cuantum este de 1.000.000 lei sau mai mare, cele formulate împotriva actelor emise de organe centrale, cele formulate de marii contribuabili care au ca obiect impozite, taxe, contribuţii, datorie vamală, inclusiv accesoriile aferente acestora, indiferent de cuantum, şi cele formulate împotriva actelor de control financiar se soluţionează de către Direcţia generală de soluţionare a contestaţiilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
(2) Contestaţiile formulate împotriva altor acte administrative fiscale se soluţionează de către organele fiscale emitente.
(3) Contestaţiile formulate de cei care se consideră lezaţi de refuzul nejustificat de emitere a actului administrativ fiscal se soluţionează de către organul ierarhic superior organului fiscal competent să emită acel act.
(4) Contestaţiile formulate împotriva actelor administrative fiscale emise de autorităţile administraţiei publice locale, precum şi de alte autorităţi publice care, potrivit legii, administrează creanţe fiscale se soluţionează de către aceste autorităţi.
(5) Cuantumul sumelor prevăzute la alin. (1) se actualizează prin hotărâre a Guvernului.

Pentru un răspuns mai exact, daţi mai multe detalii, altfel nu veţi obţine un răspuns de care să vă şi folosiţi.
intrebarea era cine este acest organ competent (primar, sef de ditl sector, consilier local etc.)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie B.E.C. ARION B.E.C. ARION unde poate fi contestat un proces verbal de control al DGFP pentru un control de fond!?:( (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati valentinaadriana valentinaadriana am avut control de fond si a gasit in registru o incasare trecuta la plati. am platit regularizari si amenda. verificand registrul dupa ce mi l-a dat am ... (vezi toată discuția)
Sesizarea instantei de contencios adm.-teritorialitate elena20a elena20a Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este instanta competenta teritorial in cazul unei sesizari a instantei de contencios? (vezi toată discuția)