avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PETITIE CATRE DIRECTOUL UNEI INSTITUTII DE INVATAMANT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PETITIE CATRE DIRECTOUL UNEI INSTITUTII DE INVATAMANT

Buna ziua,
V-as ruga daca se poate sa aveti un pic de rabdare pentru a putea explica problema: am un copil in varsta de trei ani si jumatate pe care in toamna lui 2009 l-am dat la gradinita. cum face orice parinte inainte, am intrebat in stanga si in dreapta despre gradinite, mancare, programe si ce se mai intreaba. asa am ajuns la o gradinita care apartine de o scoala (spun asta pentru ca deciziile cu privire la personalul gradinitei si tot tacamul il ia Directiunea acestei scoli). In fine! deci, am ajuns la aceasta gradinita si m-am si oprit la ea pentru ca exista o grupa cu invatamant Waldorf. M-a incantat foarte tare ideea de a invata prin alte metode ce se invata la gradinita, si nu prin metodele traditionale, de aceste metode avand parte tot restul vietii. ma rog, au fost si alti factori decizionali, dar in principiu - sistemul Waldorf a fost cel principal in alegerea acestei gradinite. am inscris copilul, ne-am prezentat frumos in toamna si am afcut cunostinta cu educatoarea (alta decat cea la care il inscrisesem). la inceput am fost putin speriata, pentru ca nu stiam destule despre aceasta femeie dar intr-un final s-a dovedit a fi cea mai buna persoana pentru toti copiii aflati la grupa Waldorf. chiar mai buna decat cea dinainte aveam sa aflu de la mamicile mai vechi. deci, toate bune si frumoase pana in momentul in care, dupa sarbatorile de iarna ne trezim cu un mare afis pe peretii gradinitei prin care ne anunta aceasta directoare a scolii ca grupa Waldorf din toamna lui 2010 se va desfiinta pe motiv de lipsa de personal calificat Waldorf. nu stia nimeni nimic, nici macar educatoarea. au fost intalniri ulterioare prin care ii ofeream solutii impreuna cu persoana care raspunde de aceste persoane calificate Waldorf pe Bucuresti si care i-a promis ajutor numai sa desfiinteze grupa.as vrea sa stiu de fapt si de drept daca acest lucru se considera abuz in serviciu, adica nu cumva trebuia sa fie vreo intalnire inainte de a se lua aceste decizii si cu un reprezentat al parintilor, cu educatoarea cu oricine care ar fi trebuit si ar fi avut motive sa sustina contrariul. in speta, nedesfiintarea grupei?
va multumesc pentru timpul acordat si sper ca nu v-am rapit foarte mult timp dar am nevoie de o parere a cuiva care vede si altfel problema. adica, din punct de vedere juridic si bineinteles care nu e implicat sentimantal sa zicem in acest lucru.
Cu stima,
Claudia Jarca
Cel mai recent răspuns: CLAUDIA JARCA , utilizator 09:00, 18 Februarie 2010
Din punct de vedere obiectiv ,aveti perfecta dreptate,desi dvs sunteti direct implicata ca si mamica care a inteles sa introduca copilul la respectiva unitate Aveti dreptate ,este anormal si ridica suspiciuni asupra temeiniciei masurii
desfiintarii grupei respective ,mai ales prin maniera de neinformare a situatiei care a condus la aceasta hotarare.
Din punct de vedere al interesului conducerii unitatii scolare,pe de alta parte exista posibilitatea sa fie in joc dispute si variante mai avantajoase
In lipsa de amanunte ,este de preferat ca reprezentanti ai parintilor copiilor sa contacteze forul ierarhic superior al respectivei gradinite
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
va multumesc foarte mult pentru raspuns. asa m-am gandit si eu, dar avand in vedere ca sunt implicata si emotional fiind vorba de copilul meu mi-era teama sa nu fiu prea subiectiva si sa fac ceva doar de dragul de a face si sa nu rezolv nimic oricum. multumesc inca o data si va urez o zi buna.
cu stima,
Claudia Jarca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizarea grupei grădiniță in urma unei trageri la sorti Binderana Binderana Buna ziua vin cu o întrebare la care as vrea sa știu câte este modul legal de abordare astfel încât copilul să rămână alături de colegi sau. Va expun ... (vezi toată discuția)
La început de drum... Alexa_Lina Alexa_Lina Buna seara, As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii). Mentionez ca sunt suplinitor la o ... (vezi toată discuția)
Probleme de comportament in cadrul gradinitei teodora g teodora g buna ziua. copilul meu este in grupa mijlocie la o gradinita cu program prelungit. acolo este si un baietel cu un comportament deviant, in sensul ca bate copii ... (vezi toată discuția)