avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare auto

Este corect daca unui autoturism second i s-a calculat amortizarea pe 3 ani?
Este deductibila cheltuiala cu amortizarea?:-/
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: retincu_robert , utilizator 12:44, 15 Aprilie 2010
da, este deductibila cf art 24 cf
Am mai vazut cazuri cind unui auto second hand i s-a "scurtat" perioada de amortizare si n-au fost consecinte negative
Buna Ziua,

Am si eu o intrebare, referitor la amortizarea unui autoturism second hand.
Autoturismul a fost achizitionat in anul 2009, iar anul de fab. este 2005.
Eu ma gandeam, nu stiu daca este corect si legal, sa-l amortizez in 3 ani.
Daca aleg aceasta perioada (=3 ani), pot avea probleme cu cei de la finante, in cazul unui control?
Din mai multe discutii, de pe mai multe forumuri, am constatat ca amortizarea se poate face intre o durata de 2-5 ani, de aceea nu stiu daca periada de 3 ani aleasa de mine este pertinenta.
Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto (cabinet avocat). cheltuiala e deductibila? herculeroco herculeroco Buna ziua. As vrea sa imi cumpar un autoturism, second hand, pe cabinet, de la un dealer autorizat. Nu sunt platitor de TVA. Stiti cumva daca pretul ar fi ... (vezi toată discuția)
Deduceri impozit p.f.a. cipdvd cipdvd Daca o P.F.A. cumpara o masina in rate, valoarea acesteea(rata) poate fi dedusa la impozit? (vezi toată discuția)
Achizitie masina second hand din ue CVASI CVASI Firma din RO platitoare de TVA achizitioneaza de la o PJ din Germania inregistrata in scopuri TVA o masina second hand pentru nevoile firmei. Pe factura de ... (vezi toată discuția)