avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uscator vandut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uscator vandut

Cineva cumpara un apartament cu 2 camere, la parter. Toate bune si frumoase pana cand are nevoie sa-si usuce rufele. Afara nu se poate, balcon nu are, in casa nu se poate din cauza pericolului de condens si mucegai. Ar fi mers la uscator dar acesta fusese vandut mai inainte de a cumpara apartamentul. Ce sanse mai are de a obtine, nu neaparat dreptul de proprietate ci macar dreptul de a-si usca rufele?
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 06:17, 15 Noiembrie 2006
Dreptul de a usca rufele unde ?

Dupa cum spuneti uscatotia este vanduta, deci nu mai face parte din spatiile comune ale blocului, asa ca nu am inteles intrebarea.
Noul locatar stie ca blocul trebuie sa aiba uscatorie. Poate face el caz de faptul ca uscatoria, ca parte comuna, este in proprietate fortata si perpetua? Il ajuta cu ceva chestia asta?
Practica judiciara a consacrat faptul ca uscatoriile nu fac obiectul coproprietatii fortate si perpetue si, deci, ele pot fi vandute separat de apartamentele pe care le deservesc.

In cel mai rau caz, cumparatorul s-ar putea prevala de faptul ca, la cumpararea apartamentului, s-a aflat in eroare cu privire la acest aspect al problemei si sa ceara rezolutiunea contractului pentru viciu de consimtamant. Totusi, nu stiu daca aceasta este o alternativa viabila :(
~ Conținut șters la cerere ~
De unde si pana unde sa aiba mai multe drepturi decat vanzatorul? Eu am spus:
sa ceara rezolutiunea contractului pentru viciu de consimtamant.


Spuneam ca nu e viabila pt. ca nu stiu cine ar fi dispus sa renunte la cumpararea unui apartament pt. simplul fapt ca nu are acces la uscator...

Alte discuții în legătură

Uscator vandut maiam maiam Cineva a cunparat un apartament cu 2 camere, la parter. Cand sa-si usuce rufele, a constatat ca nu prea are unde. Afara nu se poate, balcon nu are, in interior ... (vezi toată discuția)
In ce conditii si de catre cine pot fi amendata? - uscatoria blocului simonasim simonasim Buna ziua, locuiesc la bloc si de cand m-am mutat vecinii mei nu mai incap de mine.La inceput ,seful de scara mi-a spus ca nu am dreptul sa-mi usuc rufele in ... (vezi toată discuția)
Transformare uscatorie in magazin alina_25 alina_25 Daca la un bloc cu 4 etaje care are uscatoria este situata la parter situata cei de la parter nu doresc transformarea ei in magazin (galagia facuta de ... (vezi toată discuția)