avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare tatalui

In urma divortului dupa o casatorie de 3 ani, tutela fetitei in varsta de 2 ani, a fost incredintata tatalui. Fostul sot a intentat procesul de divort, pe motivul ca eu aveam o relatie extraconjugala, motiv pe care eu l-am recunoscut la proces.
Hotararea de divort a fost incheiata din culpa ambilor soti, de comun acord, in baza art.37 al.2 si art.38 al.1 din codul familiei.In hotararea de divort , se mai mentioneaza faptul ca parata, adica eu, am parasit domiciliul conjugal, in cautarea unui loc de munca.
Fetita fiind incredintata tatalui, in urma anchetei sociale efectuate de primarie, si eu, am fost obligata la plata unei pensii de intretinere in favoarea fetitei.Actualmente, eu nu am un servici stabil si nici o locuinta, proprietate personala sau inchiriata.
Va rog sa-mi spuneti, ce conditii trebuie sa indeplinesc si prin ce modalitate mi se poate incredinta fetita mea, acum in varsta de 3 ani, spre crestere si educare.
Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters129836, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters129836 , utilizator 22:57, 24 Februarie 2010
locuinta stabila, servicu stabil si fetita e a dvs
Din nefericire pentru dvs.dl.avocat are dreptate.Nu prezentati in momentul de fata,fara casa si fara serviciu,nicio garantie pentru a vi se incredinta fetita spre crestere si educare si intrebarile vin de la sine:
Unde o duceti si cu ce o tineti ?
Imi pare rau,stimata doamna,dar pentru a introduce actiune de reincredintare si pentru a avea sanse sa castigati intr-un proces custodia minorei,trebuieste sa gasiti serviciu si sa aveti o locuinta stabila,altfel nu intrati in criteriile prevazute de lege
Cred ca raul a fost facut si va fi extrem de greu sa primiti incredintarea fetei dv.
Avocatpetre e optimist, spunand ca va fi a dv.
Eu va spun ca ea e fata dv. indiferent cui e incredintata, insa sanse reale sa o luati inapoi daca tatal o creste cum trebuie, nu sunt.
IN primul rand a trecut un an in care nu v-ati gasit de munca, timp in care tatal si mai ales micuta si-au facut un camin stabil. Exista un principiu al stabilitati copilului, adica acesta nu se ia si se muta de cate ori vor parintii, ci se incearca mentinerea caminului si numai in cazul in care cresterea si/sau educarea ei au de suferit se poate schimba ceva...
Incercati o legatura cu fetita prin vizite dese si, mai ales, incercati sa va faceti o viata stabila, caci situatia dv. o va influienta pe fetita toata viata.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
Liliana Gradinaru, Avocat
Am cazut de acord cu fostul sot, sa facem procura spre a lua eu copilul in ingrijire .Cum eu locuiesc in alt oras, este necesar sa mai anuntam Autoritatea Tutelara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor carmen_adina carmen_adina Buna tuturor.am o fetita de 4 ani incredintata acum 3 ani fostului sot,prin divort pentru facptul ca nu mam putut prezenta la proces (din cauza lipsei de bani ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa mi iau copilul prin lege prentu prentu am fost nevoita sa semnez custodia copilului in varsta de 5 ani fetita ,in favorea tatalui,care pe timpul procesului de divort si incredintarea minorului,a ... (vezi toată discuția)
Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)