avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se obtine divortul cand un partener refuza sa isi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se obtine divortul cand un partener refuza sa isi dea acordul

Cum se poate obtine cel mai rapid un divort in masura in care un partener refuza sa se prezinte la tribunal si in plus spune ca nu vrea sa divorteze? Exista un copil minor de 12 ani ,tatal vrea sa divorteze ,mama nu doreste aceasta . Ce trebue facut in acest caz pentru ca acesta sa poata totusi obtine divortul intr-un timp cat mai scurt ?
Prin inaintarea unei cereri de divort catre judecatorie… Fie ca vrea, fie ca nu, divortul se va pronunta la un moment dat…Dar, daca e citata la judecatorie si nu se prezinta inseamna ca - din punctul de vedere al instantei - e de acord cu desfacerea casatoriei, altfel s-ar prezenta si s-ar "apara".
Cand sunt in cauza minori nu prea poate fi vorba de “un timp cat mai scurt”, mai ales ca unul dintre parteneri nu e de acord cu divortul – poate doar daca cel care doreste despartirea nu vrea sa pastreze legatura cu minorul.
Apoi, dupa terminarea procesului de divort poate urma… partajul – daca cei doi nu se inteleg. Si procesul de partaj poate dura si poate dura…
Timpul mai scurt depinde de volumul de lucru al judecatoriei care va solutiona cauza, oricum trebuie audiati martori si ancheta social pentru incredintarea minorului
In situatia in care faptic relatia nu mai poate fi continuata,primordial este investirea instantei de judecata cu cerere pentru cerere de divort.
Chiar daca una dintre parti refuza a se prezenta,instanta dupa parcurgerea procedurii de citare,va lua act de pozitia acesteia si va interpreta ca si dezinteres/acord pentru desfacerea casatoriei
Existenta minorului conduce la obligatia anchetei sociale
Dezacordul intre parti ,prefigureaza o solutionare care va necesita o perioada apreciabila de timp,mai ales ca urmeaza si eventalul partaj.
chiar daca parata se opune actiunii de divort, instanta poate dispune desfacerea casatoriei la cererea reclamantului.
procesul va dura mai mult, dar in functie de probatoriul administrat in cauza, in cele din urma se va pronunta si dovortul.
minorul avand varsta de 12 ani va fi audiat in camera de consiliu .
Divortul, fara partaj, 3-4 termene in medie... deci nu e capat de lume.
Lipsa unei parti nu duce la interpretarea vreunui acord, ci la lipsa unei pozitii, la nicio parere a acelei parti adica; nu interpreteaza instanta ce nu este exprimat.

Depinde daca aveti avocat sau nu, martori pregatiti sau nu, poate ca nu va dura nici 4 termene, poate ca la al doilea se va termina, depinde cat de organizat veti fi dv.
De regula partile spun ca nu se prezinta, dar revin asupra deciziei cand primesc citatia, asa incat nu mizati pe faptul ca nu va aparea.
Oricum, va este numai in avantaj faptul ca cealalta parte nu se prezinta.

Ynocenta, mi-a placut iar aia cu investirea instantei, cu luarea de act, cu parcurgerea procedurii de citare... =D> chiar crezi ca cineva de aici cauta termeni asa pomposi sau ca oamenii cauta sa inteleaga, pe limba lor, niste lucruri?

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)