avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se obtine divortul cand un partener refuza sa isi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se obtine divortul cand un partener refuza sa isi dea acordul

Cum se poate obtine cel mai rapid un divort in masura in care un partener refuza sa se prezinte la tribunal si in plus spune ca nu vrea sa divorteze? Exista un copil minor de 12 ani ,tatal vrea sa divorteze ,mama nu doreste aceasta . Ce trebue facut in acest caz pentru ca acesta sa poata totusi obtine divortul intr-un timp cat mai scurt ?

Oricum, va este numai in avantaj faptul ca cealalta parte nu se prezinta.

La ce anume te-ai referit?
Lipsa paratei la judecarea cererii de divort nu va impiedica in niciun fel instanta de a solutiona cererea cu care a fost investita.
Va recomand angajarea unui avocat care va face toate demersurile necesare pentru scurtarea timpului de solutionare a cauzei, prin prezentarea martorilor fara a mai fi citati, prin introducerea unei actiuni ce nu mai necesita precizari, completari etc.
Cum spunea si colega mea, mai sus, procesul poate dura si 2 termene daca aveti un avocat care va sti cum sa organizeze apararea, sau mai mult daca va veti apara singur, nu veti intelege dispozitiile instantei etc. sau daca parata se va prezenta si va tergiversa prin diverse tertipuri solutionarea cauzei. Un avocat insa, va sti cum sa contracareze aceste amanari ale paratei nefondate. ;)
AVLIL a scris:

Ynocenta, mi-a placut iar aia cu investirea instantei, cu luarea de act, cu parcurgerea procedurii de citare... =D> chiar crezi ca cineva de aici cauta termeni asa pomposi sau ca oamenii cauta sa inteleaga, pe limba lor, niste lucruri?

cu respect ,apreciez din nou,ca se impune concretizarea necesitatii utilizarii formulelor de respect ,in mesajele postate
Mai mult ,apreciez ca trebuie lamurita definitiv manierea de raspuns din cauza ca si aici exista discrepante substantiale in opiniile moderatorilor
Abunda cazurile in care opiniile sunt sustinute si probate cu text de lege,iar autorul topicului ,cu jena ,recunoaste ca nu stapaneste terminologia si solicita emiterea precizarilor intr-un limbaj inteligibil ,la nivelul dansilor de perceptie informatii
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Ma gandesc sa invoc culpa comuna.In cazul neprezentarii partenerei poate fi buna aceasta decizie sau ma sfatuiti sa fac altfel?
Eu numai in cazuri extreme as sfatui la invocarea culpei exclusive; culpa comuna imi apare si mai aproape de realitate, si mai putin razboinica...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)