Buna ziua,
pe 15 iulie 2009 ma indreptam spre spital pentru nasterea fiului nostru, sotul era la volan, eu in dreapta. in apropierea unei treceri de pietoni sotul a observat o domnisoara angajata pe trecere, a franat, insa i-a alunecat piciorul sub frana (purta incaltaminte noua), lovind persoana respectiva cu coltul din stanga al masinii (victima se afla deja pe mijlocul drumului). initial victima a vrut sa plece insa am chemat salvarea si pana la urma s-a lasat convinsa sa merga la spital. a venit politia care a constatat ca spusele sotului meu sunt adevarate, ca intr-adevar i-a alunecat piciorul, avea urme pe pantofi, a existat si un martor care a confirmat ca nu avea viteza, in jur de 20km/h. victima a ajuns la spital, i s-au pus 2 copci la frunte, si cateva vanatai. a sustinut ca nu are nici o pretentie, totul bine si frumos, sotul a vizitat-o foarte des la spital si s-a interesat de starea ei si dupa externare. mentionez ca victima nu a dorit sa ne dea nr ei de telefon, toate discutiile telefonice fiind de fapt facute prin intermediar, prietenul ei. dupa o vreme cand credeam ca apele s-au linistit am primit un telefon de la acest prieten al ei sustinand ca daca nu vrem sa ne dea in judecata trebuie sa-i platim suma de 15000 ron, ca mama victimei este doctorita si ca ii poate scoate ceritifcat de la iml cu ce nr de zile de ingrijiri medicale doreste. cum nu am dispus de acesti bani i-am lasat sa depuna plangere urmand ca in momentul cand vom face rost de o suma anume politistul sa ne dea nr de telefon al victimei personal ca sa ii facem o oferta. zis si facut, facem rost de o suma de bani mai mica decat cea ceruta insa. politistul care se ocupa de caz a spus atunci ca nu are nr de telefon al victimei si ca sa vorbim cu avocatul ei. am incercat sa vb cu avocatul ei, insa nu prea am avut succes, a zis ca suma nu e negociabila si in plus i-a adresat sotului meu si alte injurii si apelative nedemne de un avocat parerea mea. precizez ca la interventia mamei victima a primit 21 de zile de ingrijiri medicale si probabil va primi si mai multe pentru ca am refuzat sa platim cei 15000 RON. azi sotul meu a fost sunat de politist pentru a se prezenta la politie sa i se dea un cont bancar in care sa depuna o suma de bani reprezentand contavaloare masuratori metrologice la locul accidentului. nedumerirea mea e urmatoarea: sotul meu nu a primit nici o instiintare, nici o citatie sau altceva care sa dovedeasca ca s-a facut plangere penala impotriva lui, cu victima nu a mai discutat direct de 7 luni (victima care nu a avut nici o pretentie, prietenul revenind dupa ceva timp cu pretentii materiale), de unde putem fii siguri ca nu este o incercare de a scoate bani de la noi in mod abuziv? nu mai spun ca si politistul e uns cu toate alifiile, sotul meu facandu-i cumparaturile pe banii nostri. in tot acest timp sotul a ramas si fara carnet. ce este de facut? se pare ca daca nu dam acesti bani problema noastra n-o sa se rezolve prea curand, parerea mea este ca se trage de timp. merita sa dam 15000 RON? in cazul in care se ajunge la proces avem vreo sansa sa dam mai putin? cat costa un avocat in cazul acesta? nu ma astept ca sotul meu sa scape basma curata, pana la urma a fost vina lui, nu trebuia sa conduca cu incaltaminte noua, insa nu as vrea sa fim jecmaniti si nici tratati ca ultimii oameni de catre niste persoane care prezinta totusi institutii inalte in societate, politistul si avocatul.
va multumesc anticipat.