avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

caut un avocat sa imi sustina cauza in fata unei instanta din orasul Curtea de Arges unde imi am domicilui.
Speta este urmatoarea:
Detin o masina inmatriculata in Italia propietate a parintilor mei, ce locuiesc in Italia cu rezidenta.Mentionez ca parintii mei sunt proprietari pe carte si certificat de inmatriculare, masina este un wv golf 4 an de fabricatie martie 2000.Maine sunt programat la rar sa fac cartea itp si identificare dupa care urmeaza sa depun dosarul la inmatriculari dar fara taxa.Dupa ce imi refuza dosarul si imi dau inscris ca nu imi inscriu masina merg in instanta sa cer inmatricularea fara taxa.Eu detin o imputernicire pt inmatricularea masinii pe numele parintilor.Mi se pare o aberatie sa platesc taxa si va spun si de ce, dac parintii mei ar cumpara un logan sau alta masina sh inmatriculat din Ro nu ar mai trebui sa mai plateasca taxa asta aberanta.Daca se poate solutiona cauza si cine ma poate reprezenta(parintii in fata instantei) astept rsp iulian.primarie@gmail.com , iulian.ciucar@gmail.com 0765 221 226 si aproximativ daca se poate care sunt onorariile pentru cazul meu.
Cu stima si respect! Mii de multumiri anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters92635 , utilizator 13:04, 8 Martie 2010
stimate domn Iulian Ciucar, avand in vedere ca inmatricularea autovehiculului nu a avut loc inca va aduc la cunostinta faptul ca legislatia ce instituite taxa de poluare a fost pusa in acord cu legislatia comunitara prin adoptarea OUG 117/2009, iar masura exceptarii autovehiculelor EURO 4 cu motorizare sub 2000 cmc -si care constiuia motivul principal ptr care taxa era in contradictie cu normele comunitare- a fost revocata...

...mai mult decat atat in Jurnalul Oficial al UE a fost publicata o propunere de clasare a plangerilor adresate CE impotriva Romaniei, intrucat dupa adoptarea OUG 117/2009 taxa pare a fi legala....

taxa pe poluare ptr autovehicule a fost nelegala -dupa cum au statutat si instantele nationale- cand era in vigoare OUG 218/2008 si subzista masura exceptarii auto. noi cu E4 si motorizari sub 2000 cmc de la plata taxei, conferind astfel taxei un caracter protectionist la nivelul industrei nationale de auto. noi si evident punand intr-o situatie dezavantajoasa/discriminatorie persoanele care aveau poisibilitatile necesare achizitionarii unui auto. nou fata de persoanele care nu isi permiteau decat sa achizitioneze un auto. second-hand, insa repet acesta masura nu mai exista odata cu adoptarea OUG 117/2009, prin care s-a abrogat si OUG 218/2008...

in concluzie, opinez ca o eventuala actiune in justitie in momentul de fata nu are sorti de izbanda, doar daca intre timp CJCE va pronunta vreo hotarare, in urma sesizarii facute de Tribunalul Sibiu si doar "printr-o minune" sa statueze ca taxa pe poluare este in continuare nelegala, avand astfel posibilitatea sa invocati hotararea CJCE in fata instantelor nationale.


Toate cele bune !!!
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
andrei_pap87, utilizator
Raspunsul il aveti aici : [ link extern ]

Puteti intenta 2 actiuni :
1. se da in judecata institutia prefectului ,obiectul actiunii fiind obligarea acesteia la inmatricularea masinii fara plata taxei. ?(or mai fi un proces pentru obligarea la prejungirea nr provizorii,depinde de durata primei actiuni.)
2. daca nu se reuseste acest lucru(o marja de risc exista),se plateste taxa ,se inmatriculeaza si apoi se da in judecata adm. financiara. pentru restituirea taxei platite.

pentru detalii contactati-ma !
Cu stima,
Av. Wilhelm Emanuel Dunca
Tel. : 0721236932
Fax : 0318162033
avocatulnostru@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 117/2009 – masuri privind taxa de poluare auto Rady Consult Rady Consult Pe scurt. Am o masina noua (productie 2009), cumparata din Romania de la o reprezentanta, in decembrie 2009, pe care am inmatriculat-o pentru prima data in ... (vezi toată discuția)
Taxa auto george madalin george madalin referitor la suspendarea taxei auto pt masinile cu euro 4,aceasta este valabila numai masinilor noi sau si celor second-hand aduse dintr-o tara ue? (vezi toată discuția)
Taxa auto mistioo mistioo cum pot sa imi inscriu masina fara sa mai platesc taxa de poluare?:((:(( (vezi toată discuția)