avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Informatii privind indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Informatii privind indemnizatia de crestere copil

indemnizatie de crestere a copilului
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:19, 18 Februarie 2010
ce anume va intereseaza ?
Buna, sunt avocat si in iunie 2010 va trebui sa nasc. Doresc sa fiu lamurita in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Conform Casei de asigurari a avocatilor maximul pe care il pot primi este 2300 ron (acesta reprezentand 85% din venitul pe ultimele 12 luni). Vreau sa stiu daca pe langa cei 2300 ron pot beneficia de prevederile OUG 148/2005 actualizata, si anume de maximul de 4000 ron. Intreb pt ca am avut incasari destul de mari, iar la cat am cotizat la CAAV si am platit la Finante cei 16% , 2300 ron mi se pare f putin. multumesc
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cnas Klarisse Klarisse Buna ziua, Sunt angajata la o firma de aprox 3 ani de zile, cu carte de munca; imi doresc sa raman insarcinata. Intrebarea mea este daca pot contribui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil deliasindia deliasindia LUCREZ IN INVATAMANT SI AM SI CONTRACT DE ADMINISTRATOR LA UN SRL, DECI IAU UN SALAR?VOI BENEFICIA DE INDEMNIZATIE PT CRESTRE COPIL DUPA AMBELE SALARII SAU ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Vio5 Vio5 Daca in perioada anterioara nasterii am functionat pe un post unde am avut indemnizatie de conducere, acest venit se ia in calcul pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)